Geçirdiği rahatsızlık sonrası Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Kadir İnanır‘dan ilk fotoğraf kamuoyuyla paylaşıldı. Fotoğrafta usta sanatçının keyifli ve zinde olduğu görüldü.

Kadir İnanır’ın, rahatsızlığı sonrası ilk fotoğrafı paylaşıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 20 Kasım’da aniden rahatsızlanan Kadir İnanır ve ambulansla Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yeşilçam’ın simge ismi Kadir İnanır’dan ilk fotoğraf geldi.

Sanatçının kendisini ziyaret eden arkadaşı tarafından paylaşılan fotoğrafta, Kadir İnanır’ın keyifli ve zinde olduğu görüldü.

20 Kasım’da beyin damarında oluşan pıhtı nedeniyle hastaneye kaldırılan İnanır, 21 Kasım’da ameliyat edilmiş ve bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra nöroloji servisinde özel bir odaya alınmıştı.

İnanır için uzman kişilerin yer aldığı 6 kişilik ekip oluşturulmuş, aralarında kalp damar, nöroloji, genel cerrah ve beyin cerrahlarının da bulunduğu ekip, İnanır’ı takip etmişti. Sürekli olarak tetkikler yapılıp filmler çekilmişti.

kadir-inanir-in-rahatsizligi-sonrasi-ilk-fotografi-paylasildi-950241-1.

KADİR İNANIR HAKKINDA

15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Fatsa'da okudu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni yatılı olarak bitirdi. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladı.

1967 yılında Ses dergisinin 'Sinema Artisti Yarışması'nda finale kaldı. 1968 yılında Saklambaç gazetesinin 'Fotoroman Artisti Yarışması'nda da birinci oldu.

Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra 1968 yılında 'Yedi Adım Sonra' adlı sinema filminde küçük bir rolle oyunculuğa başladı.

1970 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği 'Kara Gözlüm' filminde Türkan Şoray ile başrolü paylaştı. Devam eden yıllarda çektiği filmlerle Yeşilçam'ın unutulmaz ikilileri arasına girdiler.

Atıf Yılmaz'ın yönettiği Utanç (1972), Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) ve Bir Yudum Sevgi (1984); Ömer Kavur'un yönettiği Ah Güzel İstanbul (1981), Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) ve Amansız Yol (1985); Şerif Gören'in yönettiği Tomruk (1982), Sen Türkülerini Söyle (1986) ve Katırcılar (1987); Erdoğan Tokatlı'nın yönettiği Suçumuz İnsan Olmak (1986) ve 72. Koğuş (1987); Zeki Alasya'nın yönettiği Dikenli Yol (1986); Zafer Par'ın yönettiği Yedi Uyuyanlar (1988); Melih Gülgen'in yönettiği Tatar Ramazan (1990) ve Tatar Ramazan Sürgünde (1992) filmlerinde sergilediği performansla Türk sinemasının önde gelen aktörlerinden biri oldu.