Kadir Özdemir davasına sahip çıkma çağrısı

EMEK SERVİSİ

İzmir Aliağa’daki HABAŞ Demir Çelik Fabrikası’nda eskiyen sacların değiştirilmesi sırasında yüksekten düşerek hayatını kaybeden işçi Kadir Özdemir’in ailesinin açtığı ceza davasının ikinci duruşması dün Aliağa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Kadir Özdemir’in ailesinin yanı sıra İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, Aliağa Demokrasi Platformu, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve İzmir İSİG Meclisi’nin temsilcileri de katıldı.


MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

Odalar ve Sendikalar duruşma öncesinde Aliağa Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu. Açıklamadan sonra davanın Avukatı Onur Can davanın gelişimini anlattı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “HABAŞ’ta ve Aliağa havzasında durdurak bilmeyen iş cinayetlerine karşı tüm emek örgütlerini işçilerin üretim sürecini denetleyebildiği bir çalışma yaşamı için sendikal ve sınıfsal mücadeleyi yükseltmeye ve Ayfer Annenin adalet arayışının yanında olmaya çağırıyoruz. Aliağa’da iş cinayetleri artık son bulmalıdır.

HABAŞ iş cinayetlerinde sorumlu olanlar cezalandırılmalı, gerekli işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmalı, uluslararası standartlarda kamu denetimi yapılmalı, işçiler üzerindeki uzun, aşırı çalışma ve benzeri baskılar sona erdirilmeli artık üretim için iş cinayeti yaşanmamalıdır. Bu anlamda sorumluların gerekli cezayı almaları için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız."