Konya'da şiddet gören bir kadını fark edince, saldırganı engellemek isterken bir erkeğin ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in avukatı tutukluluğa itiraz etti

Kadir Şeker'in avukatı, tutukluluğa itiraz etti

Konya'da, Özgür Duran’ı kız arkadaşı Ayşe D.’ye şiddet uygularken görünce, saldırganı engellemek isterken çıkan arbedede Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in, tutukluluğuna itiraz edildi.

Şeker'in avukatı tarafından üst mahkemeye verilen itiraz dilekçesinde, tahliye kararı alınması istendi.

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını gördü. Olaya müdahale etmek isterken çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplandı. Özgür Duran ölürken, Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Şeker'in avukatı, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe vererek itiraz etti. Avukat, Kadir Şeker'in tahliye edilmesini istedi.

Soruşturma kapsamında, Kadir Şeker'in olayda kullandığı bıçak, 6136 Sayılı 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun' kapsamında inceleme altına alınırken, Özgür Duran'ın otopsisinde bıçağın nasıl saplandığının belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan Kadir Şeker'in olayın ardından cezaevinde okumak için kitaplarını istediği öğrenildi.

DHA