Kadroya geçen işçiler toplu iş sözleşmesi imzaladı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde belediye ile işçiler arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Taşerondan kadroya geçen belediye emekçileriyle toplu iş sözleşmesini Belediye Başkanı Mithat Nehir imzaladı.

Taşerondan kadroya geçen belediye işçileri Belediye hizmet binası önünden Yeni Çarşı salonuna kadar ellerinde “Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Emek en yüce değerdir” yazılı pankart ile yürüyerek “Yaşasın alınterimiz”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganları attılar. Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonuna kadar yürüyen işçiler salona geçerek törenle sendikal haklarına kavuştular.

Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı (DİSK) Kani Beko, DİSK Genel İş Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Genel İş Hatay Şube Temsilcisi Yusuf Berkyürek, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun katılımıyla Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda imza töreni gerçekleştirildi.

Yeni Çarşı salonunda gerçekleştirilen imza törenine CHP il yöneticileri, CHP ilçe başkanları, Samandağ Belediye başkan yardımcıları, sivil toplum temsilcileri, Oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, belediye önceki dönem başkanları, işçiler, emekçiler, işçi aileleri ve vatandaşlar katıldı.
kadroya-gecen-isciler-toplu-is-sozlesmesi-imzaladi-448288-1.

Tüm işçilere kayıtsız şartsız kadro
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Başkan Nehir’in Samandağ’da ne yapacaksak birlikte yapacağız sözü bizim için önemliydi. Bu günlere geldiğimizde ben gerçekten Türkiye’de sayıları 3 milyona varan, ülkemizin kanayan bir yarası olan bu taşeronluk sistemi konusunda önce işçi emekçi arkadaşlarımızın mücadelesi ve daha sonra tabiî ki belediye başkanlarının katkıları, temsilci kardeşlerimin, şube başkanlarımın ve Genel İş Sendikasının verdiği emek küçümsenemez. Biz bu mücadeleyi burada bırakmayacağız. Türkiye’deki tüm taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro alıncaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğiz” dedi.

Emek en yüce değer
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise “Taşerondan kadroya geçen işçilerle toplu sözleşme imzalayan Akdeniz bölgesindeki ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü emeğin en yüce değer olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.