Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının ‘izinsiz çekilmesi’ iddiasına ilişkin açılan davada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına başlandı. 6 yıl hapsi istenen Kaftancıoğlu, “Ben müştekinin nerede oturduğunu dahi bilmem” dedi.

Kaftancıoğlu, Altun’un açtığı davada hâkim karşısına çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının ‘izinsiz çekilmesi’ iddiasına ilişkin açılan davada, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talebiyle hâkim karşısına çıktı.

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Canan Kaftancıoğlu ve avukatları katılırken, Fahrettin Altun’un avukatları da salonda hazır bulundu.

Kaftancıoğlu savunmasında, “İddianamede her ne kadar ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirmem’ nedeniyle cezalandırılmam istenmişse de, CHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş’a müştekinin evinin fotoğraflarının çekilmesi hususunda bir talimatım yoktur. Ben müştekinin nerede oturduğunu dahi bilmem. Şikayetten vazgeçme olursa kabul ederim. Suçsuzum, beraatimi talep ederim” dedi.

Altun’un avukatlarından Abdulmelik Yavaşcı, “Sanık bir talimatı olmadığını beyan etse de, Suat Özçağdaş sanık tarafından talimat verildiğini defalarca söylemiştir. Şikâyetimiz devam etmektedir. Söz konusu olaydan sonra müvekkilim oradan taşınmak zorunda kalmıştır” iddiasında bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya gelmeyen 2 tanık hakkında zorla getirme kararı verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.