CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, emekli emniyet mensuplarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Kaftancıoğlu: Emekli de olsak her iki il başkanını korumaya hazırız demişlerdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu ve benimle ilgili koruma sıkıntısı olduğunda emekli emniyet mensuplarımız, 'Biz bu devletin polisleri olarak, emekli de olsak her iki il başkanını da korumaya hazırız' demişlerdi ve sayısız imza ile bize destek olmuşlardı. Hakikaten görevini çalışırken büyük bir sorumlulukla yapan ama emekli olduktan sonra da bu sorumluluğu taşıdığını hissettiren emniyet mensuplarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim. Çok kıymetliydi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli emniyet mensuplarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan programa katılan emekli emniyet mensupları, "Polis emeklileri insanca yaşamak istiyor", "Polis emeklileri güçlü STK olma yolunda", "Polis intiharlarına son" yazılı pankartlar açtı.

Meslek odaklı, sosyal sınıf odaklı buluşmalara devam edeceklerini söyleyen Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"SİZLERİ DİNLEYECEĞİZ, NOTLARIMIZI ALACAĞIZ"

“Bizler, İstanbul'da meslek odaklı, sosyal sınıf odaklı buluşmalarımıza devam ederken bugün de sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve birazdan açılış konuşmaları tamamlandıktan sonra kapalı konuşmalar bölümünde sizleri dinleyeceğiz, sohbet edeceğiz ve notlarımızı alacağız. Çok kıymetli emekli emniyet mensupları ve aramızda bulunan elbette şu anda görevlerinin başında olan, başta Genel Başkan’ımız olmak üzere bizleri koruyan, şu anda görevde bulunan emniyet mensupları, sizlere de çabalarınızdan ve katkılarınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

"CEVAT YURDAKUL'DAN GAFFAR OKAN'A, FETHİ SEKİN'DEN NİCELERİNE"

Sayın Genel Başkan’ım sözü çok uzatmadan izninizle bir teşekkürü ifade etmek isterim. O da şu ki İYİ Parti İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu ve benimle ilgili bir, koruma ile ilgili sıkıntı olduğunda emekli emniyet mensuplarımız, 'Biz bu devletin polisleri olarak, emekli de olsak her iki il başkanı da korumaya hazırız' demişlerdi ve sayısız imza ile bize destek olmuşlardı. Emekli başkomiser, Polis Emeklileri Hak Arama ve Polis Emeklilerinin Sesi Platformları Onursal Başkanı Cevdet Şentürk şahsında, hakikaten görevini çalışırken büyük bir sorumlulukla yapan, ama emekli olduktan sonra da bu sorumluluğu taşıdığını hissettiren emniyet mensuplarımıza bu buluşma aracılığı ile bir kez daha teşekkür etmek isterim. Çok kıymetliydi. Son olarak Cevat Yurdakul'dan Gaffar Okan'a, Fethi Sekin'den nicelerine, görevi başında, görevini yaparken yaşamını yitirmiş, şehit olmuş bütün emniyet mensuplarını saygı ile anıyorum.”

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na, emekli bir polis memurunun yaptığı Mustafa Kemal Atatürk tablosu hediye edildi.