CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, basın toplantısı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun terlemesini alaya alarak mendil isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Fizyolojik durumla dalga geçen arsız ve terbiyesiz" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan, İmamoğlu'nun terlemesini alaya alan Soylu'ya: Arsız, terbiyesiz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, düzenlediği basın toplantısı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorulan soruyu yanıtlamadan önce "Selpak var mı arkadaşlar, terimi sileceğim" diyerek İmamoğlu'nun terlemesiyle dalga geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Kişilerin fizyolojik ve biyolojik gerçeklikleriyle dalga geçebilecek kadar arsız ve terbiyesiz bir fotoroman gerçekliğini takdimimdir" dedi.

Kaftancıoğlu paylaşımında "16 milyonun iradesine bunu yapan gariban, engelli, engelsiz vatandaşa neler yapmaz ki? İmza Wchpdhkpkckxy örgütü. Ben demiyorum fotoroman diyor:)" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye yönelik terör soruşturmalarına ilişkin yaptığı açıklamaların ardından basın toplantısı düzenlemişti. Toplantı sırasında kendisine bir gazeteci, “Belediyede işe alınan terör iltisaklı kişilere yönelik ‘Sayın bakan sayı verdi ancak 8 ay boyunca bu kişileri yetkisi olduğu halde işten çıkarmadı’ dedi. Yani sizin sorumluluğunuz olduğunu iddia ediyor. Buna ne dersiniz" ifadeleriyle soru sormuştu.

Soylu muhabirin sorusuna, ‘Selpak var mı arkadaşlar terimi sileceğim’ dedikten sonra gülerek ‘çok lazım’ ifadesini kullanmıştı.