CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da seçimlere rekor seviyede katılım beklediklerini söyledi. Seçmene çağrı yapan Kaftancıoğlu, oy verdikleri okullarda sandık sonuçlarını takip etme çağrısı yaptı.

Kaftancıoğlu'ndan seçmene çağrı: Vatandaşları, oy verdikleri okullara davet ediyoruz
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasına kısa süre kala basın mensuplarının karşısına geçti.

İstanbul'da, yüzde 90'ın üzerinde katılım olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Kaftancığlu, "İstanbul'da münferit diyeceğimiz ufak tefek bir iki olayı saymazsak tamamen sorunsuz ve tam bir bahar havasında vatandaşlarımız oyunu kullandı" ifadelerini kullandı. 

Yurttaşlara çağrı yapan Kaftancıoğlu, "Vatandaşlarımızı oylarına sahip çıkmaları için oylarını açılırken kendilerini oy verdikleri okullara davet ediyoruz" dedi. 

Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün İstanbul'da bir bahar havası var. Vatandaşlarımız demokrasi şöleni haline getirdiler okulları. İstanbul'da ve tüm Türkiye'de rekor katılım bekliyoruz. İstanbul'da yüzde 90'ın üzerinde katılım olduğunu tahmin ediyoruz. 

İstanbul'da münferit diyeceğimiz ufak tefek bir iki olayı saymazsak tamamen sorunsuz ve tam bir bahar havasında vatandaşlarımız oyunu kullandı. Bir okulumuzda trafodan çıkan ufak yangın anında söndürüldü. 

Biz vatandaşlarımızı oylarına sahip çıkmaları için oylarını açılırken kendilerini oy verdikleri okullara davet ediyoruz. Görevlilerimiz de oradalar. Sayım yapıldıktan sonra oy çuvalları görevlilerimizin de eşliğinde İlçe Seçim Kurulu'na gidecek."