CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP ile CHP'nin İstanbul mitinglerinin aynı güne gelmesinin ardından yapılan değişiklik hakkında açıklamada bulundu. Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik'in Twitter paylaşımını alıntılayan Kaftancıoğlu, AKP ile miting alanlarını değiştirmediklerini, miting tarihlerini konuştuklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Kaftancıoğlu Yeni Şafak yazarını alıntıladı, İstanbul mitingi tartışmasına açıklık getirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP ile CHP'nin 7 Mayıs'ta İstanbul'da miting yapacağının açıklanmasından sonra yaşananlara açıklık getirdi. Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik'in Twitter paylaşımını alıntılayan Kaftancıoğlu, kurada miting alanı olarak iki partiye de Maltepe Meydanı'nın çıktığını ancak AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'yi arayarak miting tarihlerinde değişikliğe gittiklerini söyledi.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, attığı tweet'te miting kurasında CHP'ye Yenikapı'nın, AKP'ye ise Maltepe'nin çıktığını söyledi, Canan Kaftancıoğlu'nun Osman Nuri Kabaktepe'yi arayarak 'becayiş' yapma talebini ilettiğini belirtti.

Paylaşımı alıntılayan Kaftancıoğlu ise kendilerine kurada Yenikapı'nın çıkmadığını, CHP'ye 7 Mayıs’ta, AKP’ye ise 6 Mayıs’ta Maltepe çıktığını ifade etti. "Anlatılan kısmen doğru, eksiği tamamlayayım" diyen Kaftancıoğlu, şunları yazdı:

"Mitingimizi 6 Mayıs’ta yapmayı plânladığımız için AKP il başkanı Sn. Kabaktepe’yi aradım, kendisi de eksik olmasın o tarihte Maltepe’yi kullanmayacaklarını söyleyerek kullanabileceğimizi söyledi. Teşekkür ederim. İşin özeti Maltepe Miting Alanı dışında hiçbir yerde miting yapmayı zaten düşünmüyorduk."