2015'in son günlerinde sosyal medyada yayılan bir videoda yer alan Mehmet Kadir Karamanlı için “İstanbul’da Yapılacak 999 Şey” isimli Facebook grubu “Kağıt Toplayan Adama Doğum Günü Hediyesi Ver” adında bir etkinlik oluşturdu.

Kağıt toplayan Mehmet Abi'ye doğum günü süprizi

2015’in son gününde, İstanbul sokaklarında kağıt toplayan Mehmet Kadir Karamanlı’nın yeni yıldan beklentilerinin yer aldığı bir video sosyal medyada yayılmıştı.

Atık kağıt işçisi olan 59 yaşındaki Mehmet Kadir Karamanlı, “Benim için 2015 de 2016 da aynı ama bizim gibi yaşamayan insanlara daha güzel geçer inşallah yeni yıl” demişti ve “Çuvalı doldurabilirsem bugün benim doğum günüm” diyerek ısrarla bugünün doğum günü olduğunu söylemişti. Listelist'teki habere göre, “İstanbul’da Yapılacak 999 Şey” isimli Facebook grubu “Kağıt Toplayan Adama Doğum Günü Hediyesi Ver” adında bir etkinlik oluşturdu. Saat 12’ye kadar kağıt topladığını, bir internet kafenin temizliğini yaptığını ve o kafede gecelediğini öğrendiler ve bunun bilgisini sayfalarında paylaştılar. Bunun üzerine birkaç geniş yürekli insan bir araya gelerek Mehmet Kadir Karaman'ı buldular. Ona hediyeler alıp pastasını keserek doğum gününü kutladılar. Karamanlı “Ben bugün ikinci kez doğdum” diyerek sevincini anlattı.

kagit-toplayan-mehmet-abi-ye-dogum-gunu-suprizi-102079-1.

kagit-toplayan-mehmet-abi-ye-dogum-gunu-suprizi-102080-1.