‘Kahrolsun sarı sendikacılık!’

Emek Servisi

DİSK Nakliyat-İş Sendikası’nın genel kuruluna, Nakliyat-İş’in desteğiyle direnişlerini sürdüren işçiler damgasını kurdu. İşçiler hem haklarını gasp edenlere hem de sarı sendikacılığa karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Nakliyat-İş’in 12’nci Olağan Genel Kurulu dün İstanbul Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurula direnişteki Uzel Makina, Makro Market, Real Market işçilerinin yanı sıra Yunanistan, Rusya, Güney Kıbrıs, Filistin ve İspanya’dan sendikacılar katıldı. ile Birleşik Metal-İş, Bağımsız Maden-İş, BTS ile DİSK ve Genel-İş’in eski yöneticileri de genel kurula destek verdi.

BU DAVAYA İNANIYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş’in bugünlere dişi ve tırnağı ile geldiğini belirterek, “Kimseden icazet almadık. Biz kendimizi işçi sınıfı davasına adamış insanlarız. Bu davaya inanıyoruz. Sarı sendikacılığa karşı mücadele etmemiz de bundan” dedi.

DİSK yönetimini de eleştiren Küçükosmanoğlu, “DİSK Real, Makro, Uzel Makina, Tüvtürk direnişçilerine bir tek gün dayanışmada bulunmadı. Ama işverenlerle, sendikalarla toplantılar yapıyorlar. Böyle DİSK’lilik olmaz. Biz gerçek DİSK için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kürsüde konuşan yabancı sendikacılar ise uluslararası sınıf dayanışmasının önemine dikkat çekti. Genel kurula direnişteki işçilerin sloganları ve coşkusu damgasını vurdu. Sahneye çıkan Uzel Makina işçileri “Kahrolsun sarı sendikacılık”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.