Rize Pazar'ın köyleri tek tek kitap oluyor. Pazar Kültür ve Sanat Evi tarafından başlatılan ‘Kalbimizin Kıyısından’ serisi 5'inci kitabına ulaştı.

‘Kalbimizin Kıyısından’ serisi 5’inci kitabına ulaştı

Pazar Kültür ve Sanat Evi’nin başlattığı Rize’nin Pazar ilçesindeki tüm köylere dair kültürü ve sanatı yaşatmak için yayımlanacak ‘Kalbimizin Kıyısından’ serisinin 5’nci kitabı Ahmet Şahinbaş imzalı Lamgo’nun Öyküsü oldu.

Son çıkan kitap "Lamgo'nun Öyküsü" için Pazar Kültür ve Sanat Evi’nde 22 Temmuz 2021, Saat 18:00’de bir etkinlik düzenleniyor.

Etkinlikte kitabı hazırlayan Ahmet Şahinbaş ile "Lamgo'nun Öyküsü" konuşulacak. Etkinlikte Ahmet Şahinbaş söyleşiye katılacak ve kitabını imzalayacak.

‘Kalbimizin Kıyısından’ serisinde bugüne kadar yayınlanan kitaplar:

1. Kadriye Müftüoğlu - Sapu'nun Ayak İzleri

2. İbrahim Karaca - Bir Avuç Haçapit

3. Recep Memişoğlu - Carcivat Avlaşkimi

4. Mustafa Korkmaz - Kvakçe'den Beyaztaş'a

5. Ahmet Şahinbaş - Lamgo'nun Öyküsü

kalbimizin-kiyisindan-serisi-5-inci-kitabina-ulasti-900529-1.

“AMACIMIZ HER KÖYDEN BİR KİTAP ÇIKARMAK”

Pazar Kültür ve Sanat Evi’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Her Köy için Bir Kitap kampanyamız kapsamında çıkardığımız ‘Kalbimizin Kıyısında’ kitap serimizin 4 kitabına 1 yenisi daha ekliyoruz. Bu yeni kitabımızın ilk tanıtımını yazarımızla birlikte kültür sanat evimizde yapacağız. Daha sonra kitabın anlattığı köyün kendisinde de etkinliklerimiz olacak. Devamında ise kitabımızı büyük şehirlerde yaşayan Lamgolularla buluşturmak için de etkinliklerimiz olacak. Bu kampanya ve kitap serimizle amaçladığımız şey her köyden bir yazar çıkarmak ve köyün kendisi ile ilgili geçmişten günümüze gelen bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak ve bir kaynak oluşturmak.”