İTÜ ev sahipliğinde 28-29 Kasım tarihleri arasında 'Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri' düzenlenecek. Karma Grup tarafından 2 gün sürecek olan seminerde akademi ve sektör temsilcileri bir araya gelecek.

'Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri' 28-29 Kasım'da İTÜ'de düzenlenecek

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’ne ev sahipliği yapacak. Gıda sektörünün tüketiciye ulaşma serüveni Karma Grup ile Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde masaya yatırılacak.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 28-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerde, gıda tasarım serüveninin aşamaları uzmanlar tarafından tartışılacak.

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde devam edecek olan seminerin içeriği, Karma Grup tarafından oluşturuldu. Seminerde, gıda tasarımı ve tüketici kalite algısının her aşaması üretim ve kalite yöneticileri tarafından üretimin içinden gelen uzmanlarca aktarılacak ve değerlendirilecek.

Kalite ve Ürün Deneyimi Eğitim İçerik Koordinasyon Kurulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Özdal, “Bu program sayesinde kalite ve ürün deneyimi ile ilgili bakış açılarının genişleyeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"FİRMALARA SUNUM YAPABİLMELERİ İÇİN OLANAK SAĞLADIK"

Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde yer alan ‘Ürün Tanıtımı’ bölümü hakkında konuşan Dr. Özdal, “Yeni teknolojilere ve sektöre ürün geliştirme konularında hizmet sağlayan firmalara kendi ürünlerini nitelikli ve karar verici kitleye anlatabilmeleri için program içinde sunum yapabilmeleri için olanak sağladık” dedi.

Karma Grup Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri Eğitim İçerik Koordinasyon Kurulu’ndan Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven ise, “Ürünün raftaki duruşu tüketiciye ürünü satın alma konusunda birincil kararını verdirir. Değerlendirme aşaması ambalajını açtığı anda başlar. Ambalajdan sonra ürünün görünüm, koku, tat ve doku gibi duyusal özellikleri değerlendirilir. Değerlendirmeler sonucunda tüketici ürünün genel tercihi hakkında bir kanıya varır ve ürün deneyimini çevresiyle paylaşır. Araştırmalara dayanarak tüketicilerin olumsuz değerlendirmelerini olumlu değerlendirmelere oranla daha sık paylaştığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

SEMİNERİNDE NELER TARTIŞILACAK?

İki gün boyunca devam edecek Karma Grup Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde birinci gün Beklentiye Uygun Ürün Tasarımı başlığında tüketici trendleri, tasarım süreci, duyusal analiz, risk analizi, ambalaj seçimi, her temasta uygunluk, İstikrarlı ve Güvenilir Üretim başlığında ürün ve kalite kültürü, duyusal analiz, Doğru ve Kaliteli Hizmet başlığında ise müşteri memnuniyeti yönetimi ve rafta kalite tartışılacak.

İkinci gün ise ürün ve kalite kültürünün tüketici deneyimine etkisi, GFSI ve AB mevzuatında kalite kültürü, kalite kültürü uygulama örnekleri, kültür mükemmelliği modeli ve ölçümü, duyusal analiz ve tüketici tercihlerini etkileyen faktörler ile ürün geliştirme çalışmalarında duyusal analiz uygulamaları yer alacak.