Şirketlerin reklam yarışına dönüştürülen, “Tek Yürek” kampanyasına 950 milyon TL bağış yapan Kalyoncu Ailesi’nin sahibi olduğu Hasan Kalyoncu Üniversitesi, eğitim ücretlerine fahiş zam yaptı.

Kalyoncu zamda da ‘tek yürek’

Mustafa BİLDİRCİN

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından iktidar, “Tek Yürek” isimli bağış kampanyası düzenledi. Şirketlerin reklam yarışına dönüşen kampanyada en yüksek bağışlardan biri de Kalyon Holding sahibi Cemal Kalyoncu’dan geldi. Kalyoncu, kampanyaya 950 milyon TL'lik bağışta bulundu.

Canlı yayınlanan programda bağış için kesenin ağzını açan Kalyoncu Ailesi’nin Gaziantep'teki üniversitesinin öğrenim ücretlerine yapılan zamlarda da bonkör davranıldı. Hemşirelik bölümünde 2022-2023 döneminde 54 bin TL olan öğrenim ücreti, 2023-2024 dönemi için 71 bin TL olarak belirlendi. İktisat bölümünün öğrenim ücreti 68 bin TL’den 83 bin TL’ye, Adalet bölümünün öğrenim ücreti ise 38 bin TL’den 53 bin TL’ye yükseldi. Aralarında Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Psikoloji ve Radyo Televizyon Sinema bölümlerinin de yer aldığı çok sayıda bölümün öğrenim ücreti ise 83 bin TL olarak sabitlendi.

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR

Kalyoncu Holding’e ait Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin öğrencilerinin büyük bölümünün depremden etkilenen öğrencilerden oluştuğunu vurgulayan Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi CHP Üyesi Hasan Şencan, üniversitenin öğrencileri müşteri olarak gördüğünü savundu. Üniversite okuyan öğrencilerden çok sayıda şikayet mesajı aldığını dile getiren Şencan, “Kaşıkla verip kepçeyle almaya çalışanlara karşı tüm öğrenci arkadaşlarımızı dik durmaya davet ediyorum” dedi. Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz nedeniyle ailelerin çocuklarını okutmakta zorlandığının altını çizen Şencan, “Öğrencilerin müşteri olarak gördüğü bu sistem, en temel hak olan eğitim hakkını tehdit etmektedir” diye konuştu.