Meclis Genel Kurulu’nda AKP’lilerin saldır

NİHAL ALP ANKARA

Meclis Genel Kurulu’nda AKP’lilerin saldırısına uğrayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, “Yaşadığım olay tam bir linç girişimidir. Saldırı başladığı sırada Meclis TV’nin yayınını kestiler. Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu da Meclis’te öldürülmüştü. Faili meçhul bir cinayete kurban gidecektim” dedi.
Genç, olayı anlatırken, “AKP’liler çevremi sardılar. CHP ve MHP’li dostlar fedakarca müdahale edip beni korumasalardı ölebilirdim. Beni kurtaran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Meclis’te can güvenliğim yok. Bu durumu Meclis Başkanı’na bildirecek ve önlem alınmasını isteyeceğim. Bazı AKP’lilerin ruh halleri iyi değil. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bu olayı kınamasını bekliyorum. Kınamıyorsa arkasında o var demektir” diye konuştu. Genç, kuliste neler yaşandığını soran gazetecilere ise, orada yanıma gelen milletvekilleri ‘Seni öldüreceğiz’ dediler. Bir an öleceğimi sandım” dedi. Meclis Başkanı’na da şikayette bulunacağını kaydeden Kamer Genç, şöyle devam etti: “Milletvekilin güvenliğini sağlayacaksın arkadaş. Ya sağlayacaksın ya da ben Genel Kurula silahla gireceğim. İçtüzüğe göre silahla gelmek mümkün değil. Ama bile bile de kendimi AKP’lilere yem etmem.”

‘LİNÇ ETMEK İSTİYORLAR’
TBMM Genel Kurulu’nun önceki günkü oturumunda Kamer Genç’in, Hükümete yüklenerek, “Bunların ömrü 15 gün. Çankaya’ya çıkardığınız kişi, yeni uçaklar alarak bu ülkeyi yönetemez” dedi. Bu sözlere AKP’liler, “Doğru konuş” diye tepki gösterdiler. Genç, hükümet sıralarında bir kişinin dışında kimsenin olmadığını belirtip, “Nerede bu Bakanlar Kurulu üyeleri? Tayyip gelsin karşımda konuşsun, Ben ona gerekli dersi veririm” deyince ortalık karıştı. Genç’in yerine oturmasının ardından aralarında Bayram Özçelik ile Zeyit Aslan’ın da bulunduğu bir grup AKP'li milletvekili Genç’in oturduğu sıraya giderek üzerine yürüdü. AKP’li Aslan’ın Genç’e yönelik tekmesini CHP’li Eşref Karaibrahim önlemeye çalıştı. AKP’lilerin sayısı artınca, CHP ve MHP’li milletvekilleri ablukaya alarak Genç’i kulise çıkartmak istedi. CHP ve MHP’lilerin çemberi altından kulise çıkartılan Genç’in peşinden gelen AKP’liler, tekme ve tokatla saldırıya devam etti. Genç saldırıdan sonra “Linç etmek istiyorlarsa etsinler. Benim bir canım var” diye konuşmuştu.

KORUMA VERİLDİ
Bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğü Devlet Büyükleri Koruma Şubesi tarafından Kamer Genç’e koruma verildi. Koruma görevlisi dün Meclis’te Genç’in yanından ayrılmadı.