Tunceliler Sosyal Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik linç girişimini “Bu vahim olay AKP’nin saklamaya çalıştığı zihniyetini...

ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Tunceliler Sosyal Kültürel, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik linç girişimini “Bu vahim olay AKP’nin saklamaya çalıştığı zihniyetini tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Demokrat olduğunu iddia eden kişilerin böyle bir eylemi gerçekleştirmiş olması utanç vericidir” sözleriyle protesto etti.

Dernek Başkanı Bülent Akdağ, “Milletvekilimiz Genç’e yapılan saldırı ceza kanunu hükümleri gereğince suç unsurları içermektedir. Başbakan Erdoğan ise, ‘benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan o şahsın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddet içermektedir’ diyerek suçu övme ve teşvik etme fiilinin sorumlusu haline gelmiştir” diye konuştu. Akdağ daha sonra şunları kaydetti:
“AKP Hükümeti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana politikalarını belli bir kesimin inanç özgürlüğüyle sınırlı tutmuş, Aleviliğe ve diğer inançlara şovenistçe yaklaşmış, Kürt sorunu konusunda inkarı yoğunlaştırmaya devam etmiştir.” dedi. Akdağ, AKP’nin bugüne kadar sürdürdüğü ekonomi politikalarını da eleştirdi.