BaĞImsIz Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AKP Grubu'nun, Meclis Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerini konuşturmamak için her türlü baskıyı yaptığını ileri sürdü, ''Her an için...

BaĞImsIz Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AKP Grubu"nun, Meclis Genel Kurulu"nda, muhalefet milletvekillerini konuşturmamak için her türlü baskıyı yaptığını ileri sürdü, ""Her an için büyük olaylar olması muhtemel"" dedi. Parlamento"da basın toplantısı düzenleyen Genç, Anayasa Mahkemesi"nin verdiği kararla ilgili Meclis Başkanı Köksal Toptan"ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra basın toplantısı yapmasını eleştirdi. “Meclis Başkanı"nın böyle bir basın toplantısı yapmaya hakkı da, yetkisi de yok” diyen Genç, Toptan"ın tarafsız olması gerekirken AKP"nin güdümüne girdiğini savundu.

Gerekçeli karar beklenmeden Anayasa Mahkemesi"ne yapılan saldırıları kınadığını belirten Genç, Genel Kurul"da yaşanan gerginliklere değindi. “AKP"nin saldırgan bir grup haline geldiğini” ileri süren Genç, “Genel Kurul"da kürsüde, 1 cümle hatibin ağzından çıkıyorsa, 10 cümle AKP"li milletvekilleri laf atıyor. 1-2 gündür, Meclis"i çalıştırmaz hale getirdiler. Milletvekillerini konuşturmamak için her türlü baskıyı yapıyorlar. Her an için Genel Kurul"da, çok büyük olaylar olması muhtemel” dedi.