Kamera ile aşkın haritasını çizen sanatçı: Natalia Mindru

Fotoğraf sanatçısı Natalia Mindru, Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaşıyor. “Urban Love” adını verdiği projeyle eşsiz bir işe imza atan Mindru, çiftlerin renkli hayatlarına tanıklık edip her bir anı fotoğraflıyor.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226411-1.

Mindru, insanların fotoğraflarını çekerken amaçladığı tek şeyin, insanların çılgın bir biçimde kalabalık olan hayatlarının içinden güzel aşk hikayeleri çıkarmak. Öte yandan fotoğrafı çekilen çiftlerin büyük çoğunluğunun daha evvel hiçbir profesyonel fotoğraf tecrübesi yok. Mindru en çok da insanları huzur ve güven içerisinde hissettirebilmek için çaba sarf etmiş. Her çiftin fotoğraflanması yaklaşık iki saatini almış.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226412-1.

Yatağın üzerinde iç çamaşırlarıyla zıplayan ya da birbirlerine sımsıkı sarılıp öpüşen çiftlerin fotoğraflarını çeken Mindru, “Fotoğrafladığım tüm çiftlerin, yaşam tarzları, yaşları ve durumları ne olursa olsun sahip oldukları ortak şeyler vardı. Onlar naziklerdi, eğlenceliler ve de duygusallardı. Ve bazen de dağınıklardı. Onlar birbirlerine baktıklarında ben onların nabız seslerini duyabildim.” diyerek bu sıradışı macerasını anlatıyor.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226413-1.

Bu fotoğraf deneyimi, çiftlerin ilişkilerinde bile değişikliğe sebep olmuş. Mindru bu değişikliğe sebep olan fotoğraflarla beraber çiftler arasındaki sınırların aşılarak, çiftlerin birbirlerini başka bir perspektiften görebildiklerini ifade ediyor.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226414-1.

Bu projeye dair akla ilk gelen eleştiri olan, çiftlerin ne kadar samimi ve doğal olabileceği konusuna Mindru bir özeleştiri getirerek, bunun imkansız olduğunu şu sözlerle kabul ediyor: “Fotoğraf çekimlerinde bir paparazzi gibi üzerine tırmanabileceğim bir ağaç yoktu. Ben oradaydım. Görünmez değilim. Bazen çok yakındım, daima onlarla beraberdim.”

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226415-1.

Önümüzdeki yıl için Mindru, Almanya, Portekiz, İspanya, ABD ve Hindistan’a giderek projesine devam etmeyi planlıyor.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226416-1.

“Belki de kültürel farklılıklar bulmak ya da insanların birbirlerine duydukları aşkın ve sevginin, yerin bir önemi olmaksızın aynı olduğunu kanıtlamak için bu seyahatler gereklidir. Bu proje, aşkın, farklı ülkelerden insanların paylaştığı gerçek hayat hikayelerinin oluşturduğu ve de diğer tüm insanlığın da, aşka dair sahip oldukları inancı artıracak bir harita olacak” diyen sanatçı, projesine katılmak isteyen herkesin kendisiyle irtibata geçmelerini istiyor.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226417-1.

Mindru’nun daha fazla çalışmasına göz atmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226418-1.

kamera-ile-askin-haritasini-cizen-sanatci-natalia-mindru-226419-1.

Gaia Dergi