Kampanya süreci yeniden şekilleniyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Hüseyin Şimşek

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs seçimine yönelik yol haritası netleşmeye başladı. İlk turdaki gibi mitingler yaparak bölgesel çalışmalara ağırlık veren CHP yönetiminin sürenin de çok kısa olması nedeniyle medyayı da kullanarak genel mesajlar vereceği kaydedildi. 2019 yılında İstanbul’da gerçekleşen iki seçimdeki başarısı nedeniyle Ekrem İmamoğlu, ikinci turun karar vericisi olacak.

Resmi olarak yeni başdanışman Mehmet Ali Yüksel’in yöneteceği ancak İmamoğlu’nun belirleyici olacağı kampanya sürecinde Kılıçdaroğlu’nun söylem değişikliğine gideceği de öğrenildi.

Buna göre, daha çok gençlere ve milliyetçi seçmene seslenecek Kılıçdaroğlu, özellikle terör örgütü ile ilişkiler konusundaki “endişeleri giderecek.” Kılıçdaroğlu, bunun için sosyal medya ile yazılı ve görsel basını kullanacak. Kampanyada sık sık İmamoğlu ile birlikte görüntü verecek olan Kılıçdaroğlu, “Terörle ilgilerinin bulunmadığını, tam tersi terörle ilgili suçlardan hapis yatanların AKP eliyle Meclis’e girdiğini” anlatacak.

Kılıçdaroğlu, gelecek kaygısı ve eğitim sorunları başta olmak üzere çok sayıda sorunla karşı karşıya olan gençlere yönelecek. Erdoğan’ın gençlerin sorunlarını büyüttüğünü anlatacak Kılıçdaroğlu, “renkli” bir kampanya süreci geçirerek bu oyları da almak istiyor.

Hesaplamalara göre, milliyetçi seçmenden alınacak oylar ve küskün genç seçmenin ikna edilmesi durumunda ikinci turun başarı ile sonuçlanması bekleniyor. 

Onursal Adıgüzel’in görevinden ayrılmasının ardından seçim ve sandık güvenliği ile bilişim güvenliği konularında çalışacak yeni bir ekip kurulma hazırlıklarında da önemli yol kat edildi. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bu ekipte yer alacağı bildirildi.  Kaftancıoğlu'nun özellikle seçim günü sandık güvenliği konusunda çalışması planlanıyor. Mansur Yavaş’ın da kampanyanın önemli isimleri arasında yer alacağı ifade ediliyor. Ayrıca ittifak ortaklarının liderleri de kendi partileri aracılığı ile ikinci tur kampanyasına yoğunluk verecek, kamuoyunda, “Kılıçdaroğlu için çalışmıyorlar” algısının ortadan kaldırılmasına çalışılacak.

OĞAN İLE GÖRÜŞME

CHP’de gün boyu süren toplantılarda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile gerçekleştirilmesi olası görüşme de gündeme geldi. Bu konuda Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın, Oğan ile görüşmeye en uygun isimler olduğu ifade edildi. İki belediye başkanının Oğan’dan randevu talep edebileceği bildirildi. Oğan’ın desteğinin alınması durumunda devreye Kılıçdaroğlu’nun gireceği de kaydedildi.