BES, hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Program ve TBMM’ye sunulan torba yasasına tepki gösterdi. BES, gelir vergisi diliminin yükseltilerek kamu emekçileri, işçiler ve emeklilerin daha da yoksullaştırılacağını bildirdi.

Kamu emekçileri, işçiler daha da yoksullaşıyor

BirGün/Ankara

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Orta Vadeli Program ve TBMM’ye sunulan torba yasası ile birlikte kamu emekçileri, işçiler ve emeklilerin daha da yoksullaşacağını bildirdi.

Yazılı basın açıklaması ile Orta Vadeli Program ve torba yasaya tepki gösteren BES, yüzde 27 olan gelir diliminin yüzde 30’a çıkarılacağını belirtti. Bunları yanı sıra torba yasada yer alan maddelerde Motorlu Taşıtlar Vergisi artırılması ile kamu lojmanları ve sosyal tesislerin satılacağını ifade eden BES, emekçi kesimlerin yoksullaştırılmasına dönük düzenlemelere yer verildiğini söyledi.

Faturayı emekçilere kesiliyor

Açıklamasında tüm hükümet programların ve torba yasaların asıl amacının yoksuldan alıp zengine verme politikası olduğunun altını çizen BES, hükümet tarafından yapılan rant ve yağmaların faturasını ise emekçilerin ödendiğini belirtti.

Enflasyonun son 13 yılın zirvesine gelerek kamu emekçilerin temel ihtiyaçlar olan gıda, ulaşım, eğitim masraflarını karşılayamaz hale geldiğini belirten BES açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Büro emekçileri bir taraftan yoksullukla boğuşurken, diğer taraftan da kurumlarda uygulanan liyakatsiz atamalar, mobbing, iş yoğunluğu, personel eksikliği gibi sorunlarla karşılaşıyorlar. Sendikamız, hükümetin yoksullaştırma, politikalarına dur demek ve büro emekçilerinin diğer taleplerinin karşılanması için bütün büro emekçilerini sendikamızda örgütlemeye ve mücadele etmeye devam edecektir.