Kamu kaynaklarını reklam malzemesi haline getirdiler

Pandemi gerekçesiyle CHP ve SOL Parti’nin pankartlarına izin verilmezken AKP Ankara İl Gençlik Kolları sokağa çıkma yasağında polis noktasında iftar paketi dağıtıyor. Ankara Keçiören Belediyesi’nin kamu kaynaklarını kullanarak oluşturduğu Ramazan yardım kolilerinin dağıtımını da AKP Keçiören İlçe Gençlik Kolları yapıyor.

Duruma tepki gösteren SOL Parti Keçiören İlçe Temsilcisi Emre Ayduğan, kamu kaynaklarının siyasi propaganda aracı haline getirildiğini söyledi. AKP Keçiören İlçe Gençlik Kolları resmi sosyal medya hesabından yardım yapılan yurttaşların fotoğraflarıyla birlikte “Ramazan paylaşmaktır, berekettir dedik ve vatandaşlarımıza ramazan kolilerimizi teslim ettik. Desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Turgut Altınok’a ve İlçe Başkanımız Sayın Zafer Çoktan’a teşekkür ederiz” denildi.


AKP Ankara İl Gençlik Kolları’nın yaptığı paylaşımda ise AKP’li gençler sokağa çıkma yasağını Ankara genelinde de deldiği görüldü. Keçiören’in yanı sıra Mamak, Yenimahalle, Elmadağ’daki AKP’li gençlerin il başkanlığının “İftara 5 kala” programı kapsamında sokağa çıkma yasağının başladığı 19.00’dan sonra iftar paketi dağıttı.

SOL Parti Ankara İl Temsilcisi Mert Ünal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, 1 Mayıs’ın kutlanmasını yasaklayan AKP iktidarının kongresini tıklım tıklım salonda yaptığını hatırlatarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da koronavirüsün yayılmasını Türkiye’deki herkesin sorumluluğuna bağladığını söyledi. AKP’nin sokak siyasetini pandemiyi bahane ederek tekeline almaya çalıştığını da belirten Ünal, kamu kaynaklarını da Keçiören’de siyasi parti propagandasına malzeme ettiğini ifade etti. Ünal, “Utanmadan sosyal medyada paylaşıp, bir de belediye başkanına ve ilçe başkanlarına teşekkür ederek duyurduklarını görüyoruz” dedi.

Hiçbir yasak tanımıyorlar

Yaşananları iki yüzlülük diye nitelendiren SOL Parti Keçiören İlçe Temsilcisi Emre Ayduğan ise partilerinin İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle il ve ilçe binalarının basıldığını, parti yöneticilerinin gözaltına alındığını söyleyerek, “Ama kendileri sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde iftar paketi adı altında, polis çevirme noktalarında parti propagandası yapıyor” dedi. Ayduğan, Keçiören Belediyesi’nin kamu kaynaklarıyla yaptığı yardımları da AKP’lilerin dağıttığına dikkat çekerek, “Kamu kaynaklarını size teslim etmeyeceğiz. Önümüzde 1 Mayıs var ve 1 Mayıs’ı yasaklıyorlar, akşam sokağa çıkmayı yasaklıyorlar ama kendilerine siyasi zemin hazırlayacak hiçbir şeyde yasak tanımıyorlar” diye vurguladı.

***

AKP’li yöneticiden yasak saatinde çatıda dügün

İzmir'in Konak İlçesi AKP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Serhat Özbaylar'ın koronavirüs önlemleri gereği sokağa çıkma yasağının başladığı cuma gecesi evinin çatısında düğün yaptığı iddia edildi. Koronavirüs vakalarının yüksek olduğu kentlerden İzmir'deki düğüne çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, davullu zurnalı eğlence düzenlendi. Davetlilere meşrubat ve kuruyemiş de dağıtılan korsan düğünde, sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı. Serhat Özbaylar’ın babası Serdar Özbaylar, sosyal medya hesabından, “Oğlum Serhat Özbaylar'ın imam nikahını pandemi nedeniyle aile arasında yapmaya karar verdik fakat bizleri seven dostlarımızın bizi yalnız bırakmamaları bizleri çok sevindirdi. Gelemeyen, haberi olmayan eş dost akrabalarımız lütfen kusurumuza bakmayın. İnşallah pandemi biter işyerlerimizin açılımıyla güzel bir kır düğünü bizi bekler. Orda görüşmek üzere hoşçakalın” mesajını paylaştı. Koronavirüs haritasında ‘çok yüksek riskli’ kırmızı kentler arasında yer alan İzmir'de, AKP’li Özbaylar'ın düğün yapmasına yurttaşlar tepki gösterdi.

ANKA