Kamu kurumları Erdoğan için seferber: Mitinge gelen selfie göndersin!

UĞUR KOÇ | ugurkoc@birgun.net |@Ugurkoc_

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki mitingi için tüm kamu kurumları alarma geçirildi. Kamu çalışanları soruşturma tehdidiyle mitinge zorla götürülmeye çalışılıyor. Mitinge gidenlerin selfie göndererek alanda bulunduklarını kanıtlaması isteniyor.

Erdoğan’ın Diyarbakır’da katılacağı temel atma töreninde yapılacak olan miting için Diyarbakır’daki tüm kamu kurumları alarma geçirildi. Özellikle de Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, personelini ve öğretmenleri mitinge taşımak için yoğun çaba harcıyor.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardan mitinge katılacak ve katılmayacak olan öğretmenlerin listesini istedi. Mitinge gitmek istemeyenler “Hakkınızda soruşturma açılır” tehdidiyle karşılaştı. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’nin devreye girmesi ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tehditlerini özellikle sözleşmeli öğretmenler üzerinde yoğunlaştırdı.

Ayrıca mitinge katılacak personelin kendi araçlarıyla alana gitme teklifleri de reddedildi. Mitinge ancak toplu biçimde, otobüslerle katılım sağlanacağı vurgulandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Geçici Personel Birim Sorumlusu olan Kazım Korhan tarafından mitingin örgütlenmesi için atılan mesaj, baskının geldiği boyutu göstermesi bakımından oldukça dikkat çekici. Korhan, okul müdürlerine attığı mesajda otobüslerden kimin gelip gelmediğini gösteren selfie’ler istiyor. Söz konusu mesaj şöyle:

“Değerli daire amirleri, Kaymakam Bey’in talimatıdır. Araç görevlilerimiz alana yaklaşınca selfie’sini çeksin araçtakilerin, o selfie’yi sizlere ya da direk bana atsınlar. Size gönderdiklerini siz de bana atarsınız.”

kamu-kurumlari-erdogan-icin-seferber-mitinge-gelen-selfie-gondersin-440028-1.