Kamuda TİS bugün imzalanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını duyurdu. Sözleşme bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı törende imzalanacak.

Bursa’da önceki gece gazetecilere açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay başkanlığındaki sendika temsilcileriyle kamuda çalışan işçilerle ilgili yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin 1,5 aydır sürdüğünü hatırlattı; “Özellikle ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları, bayramdan hemen sonraki günlerde, perşembe ve cuma günü yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik” dedi.

Başbakan açıklayacak
Türk-İş ve sendika başkanlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım’a ve hükümete de teşekkür eden Müezzinoğlu, “İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk. Sayın Başbakanımıza burada özellikle teşekkür etmek istiyorum, o da bu anlamda bizim yüzde 90’lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı. İnşallah pazartesi günü saat 11.00’de, Sayın Başbakanımızın başkanlığında, Türk-İş Başkanımız ve bizler yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sözleşmenin detaylarıyla ilgili bilgi vermeyen Bakan Müezzinoğlu, “Sayın Başbakanımız pazartesi günü saat 11.00’de Bakanlar Kurulu öncesi toplantıda anlaşmayı kamuoyuna duyuracak” dedi. Sözleşmenin detaylarını sorduğumuz Türk-İş yöneticileri de konuyla ilgili açıklamanın bugün yapılacağını söylemekle yetindi.

Ne olmuştu?
Türk-İş, 190 bini aşkın kamu işçisi adına hükümetten ilk yıl için yüzde 18 zam artı maaşlarda seyyanen iyileştirme istemiş, ikinci yıl için de enflasyon oranı artı 4 puan zam talep etmişti. Hükümet ise enflasyonun bile altında bir teklif sunarak ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay içinse yüzde 3 zam önermişti. Anlaşma sağlanamayınca Başbakan Binali Yıldırım devreye girmişti.