Kanaat ve 6 gazetecinin iddianamesi hazırlandı

BirGün çalışanı Mahir Kanaat, DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, eski Diken Editörü Tunca Öğreten, DİHA muhabiri Metin Yoksun, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın'ın yargılandığı davanın iddianamesi tamamlandı.

İddianame 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Kanaat’in avukatı Ali Deniz Ceylan’ın verdiği bilgiye göre iddianame 28 Haziran’da hazırlanarak mahkemeye iletildi, ancak şu an herhangi bir ayrıntıya ulaşılamıyor. Ceylan, İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse ayrıntıların öğrenileceğini aktardı.

BirGün çalışanı Mahir Kanaat, DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, eski Diken Editörü Tunca Öğreten, DİHA muhabiri Metin Yoksun, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 188 gün önce bir gece baskınıyla gözaltına alındı. Hakkında RedHack’in algı operasyonunda yer almak ve Berat Albayrak’ın maillerini yayımlamak suçlaması yapılan 6 gazeteci 24 gün gözaltında tutulduktan sonra savcılığa sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılan gazetecilerden Yoksun, Okatan ve Sargın serbest bırakılırken, Kanaat, Çelik ve Öğreten tutuklandı. Tutuklanan gazeteciler 164 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.