Fenerbahçe evinde Kayseri Erciyesspor’la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldıa. Sarı-lacivertliler bu sonuçla Galatasaray’ın üç puan gerisine düştü

Kanarya’ya şok darbe!

SERKAN FİDAN serkanfidan@yahoo.com

Fenerbahçe maçın ilk köşe vuruşunu Diego ile kullandı ve Egemen Kormaz’ın kafa vuruşuyla henüz ikinci dakikada öne geçti. Maçın altıncı dakikasında konuk ekip yine bir köşe vuruşu organizasyonu sonucu Jacques Zoua ile sonucu skoru eşitledi. Ligde kalmak adına son kozunu oynayan Erciyes ilk yarıda daha etkili ataklar yapan taraftı. Konuk ekip gole 10. dakikada Vleminckx ile 20. dakikada ise Oğulcan ile çok yaklaştı. Ev sahibi ise 18. dakikada Caner ile 30. dakikada ise Webo ile pozisyona girdi ancak ilk yarı iki köşe vuruşundan atılan karşılıklı gollerle sona erdi.

HESAPTA YOKTU
İkinci yarıya İsmail kartal iki değişiklikle başladı. Selçuk Şahin’in yerine Alper Potuk, Dirk Kuyt’ın yerine ise Raul Meireles oyuna girdi. Beraberlik her iki tarafın da işine yaramayan skor olduğu için maçın ikinci yarısında takımlar taktik disiplinden uzaklaştı. Ancak takımların kazanma arzusu oyunun temposunu ve mücadele katsayısını yukarı taşıdı. Ortasahaların da oyundan düşmesi sebebiyle izleyenlere keyif veren bir ikinci yarı izlendi. Fenerbahçe yoğun baskısının sonucunda bir çok pozisyona girse de kaleci Gökhan Değirmeci’yi mağlup etmeyi başaramadı. Karşılıklı top kayıplarının bol olduğu karşılaşmada Kayseri Erciyes de zaman zaman kontra ataklarla pozisyona girmeyi ihmal etmedi. Maçın son on dakikasında taraflar birer kez daha fileleri havalandırmayı başarsa da hakem Mete Kalkavan her iki golü de ofsayt sebebiyle iptal etti. Erciyes kazanamadığı için gelecek sezon şehri temsil etme görevini Kayserispor’a devredecek gibi gözüküyor. Fenerbahçe ise hiç hesaplamadığı bu puan kaybı ile lider Galatasaray’ın 3 puan gerisine düşerek şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.