Kanye West, adını resmi olarak ‘Ye’ olarak değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Yeni albümü Donda'yı bu hafta çıkarması beklenen rapçi, daha önce 2018'de isim değişikliğini açıklamıştı. West, ‘Ye’ ismini seçmesinin sebebini ise İncil ile açıklamıştı.

Kanye West, ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu

ABD’li rapçi Kanye West, kendi adını değiştirmek için resmi olarak harekete geçti.

Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne yapılan başvuruda West, tam adını - Kanye Omari West - başka bir ad veya soyadı olmadan sadece ‘Ye’ olarak değiştirmeyi hedefliyor. West’in ismini değiştirebilmesi için hakimin bu başvuruya onay vermesi gerekiyor.

West, Daha önce 2018'de isim değişikliğini duyurmuş ve Twitter'da “Resmen Kanye West olarak bilinen varlık” olduğunu yazmıştı. West kendisini “Ye” olarak tanıtmıştı.

The Guardian’ın aktardığına göre West, isim değişikliğinin gerekçesini 2018’de katıldığı bir radyo röportajında şöyle açıklamıştı:

“İncil'de en sık kullanılan kelime 'ye' olduğuna inanıyorum ve İncil'de sen anlamına geliyor. Yani ben senim, ben bizim, o biziz.”

West, adının “tek kişi anlamına gelen Kanye'den sadece Ye'ye geçtiğini - sadece iyimizin, kötümüzün, kafamızın karıştığının, her şeyin bir yansıması olduğunu” söyledi. Ye, West’in o yıl çıkardığı stüdyo albümünün de adıydı.

West'in onuncu stüdyo albümü Donda'yı perşembe günü yayımlaması bekleniyor.