Ebola tehdidi nedeniyle ülkedeki mültecilerin aşıları yapılırken, Kapıkule sınır kapısında önlemler artırıldı. Diyarbakır'da ise hacdan dönen bir kadın MERS Cov hastalığı nedeniyle tedavi altına alındı

Kapıkule'de tedbir, Diyarbakır'da karantina

Dünya'da hızla yayılan ebola virüsüne karşı Kapıkule sınır kapısında önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Diyarbakır'da ise hacdan dönen bir kadın ise MERS Cov hastalığı nedeniyle izole bir odada tedavi altına alındı

Diyarbakır'dan hacca giden Kadriye Bilgiç, burada kaldığı 15 gün süre içinde rahatsızlandı. Dün uçakla Diyarbakır'a dönen Bilgiç, havaalanında fenalaştı. Havaalanında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilgiç'in izole bir odaya alındığı hastanenin acil servisi, yaklaşık 1.5 saat boyunca hasta kabul etmedi.

Numuneler alınıp Ankara'ya gönderilen Bilgiç'e Suudi Arabistan'da sık görülen ve halk dilinde şiddetli solunum yolu hastalığı adı verilen MERS- CoV hastalığı teşhisi konuldu. Hastanenin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Fatih Aslan, hastada Ebola bulunmadığını belirterek, hastanın Hacda bulunduğu 15 gün sürecince de rahatsızlık yaşadığını söyledi. Aslan, hastanın MERS CoV hastalığı nedeniyle izole bir odada tedavi altına alındığını belirterek, "Acil servisimizi 1.5 saat süreyle şüphe üzerine hasta kabulüne kapattık. Şimdi hasta izole odaya alındı ve acil servisimiz de hasta kabulune başladı. Gerekli tedavileri sürüyor, hastadan alınan numuneler de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi" dedi.


SINIR KAPISINDA EBOLA TEDBİRİ
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Ebola salgınıyla ilgili kentte bir sıkıntı olmadığını, sınır kapılarında da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Şahin yaptığı açıklamada, Ebola salgınıyla ilgili kentte bir sıkıntı olmadığını, sınır kapılarında da gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Şahin, "Şu anda bizde bir sorun yok, sadece 'Kapıkule Sınır Kapısı'nda olur' diye acil yönünden hazırız. Sınır kapımızda bulunan ekiplere eğitim verildi" dedi.

'MÜLTECİLERİN AŞILARINI YAPIYORUZ'
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgut Çalışkan ise; kentte bulunan mültecilerin yakından izlendiğini belirterek, "Mültecilerin aşılarını yapıyoruz. Yakalanan göçmenlere adli doktor raporu alınıyor, ateşi olanların hastaneye sevkini yapıyoruz. Ebolayla ilgili hacdan dönen heryurttaşımızı 14 gün gözetim altına alıyoruz. İlimiz için sıkıntı yok" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI "ALKOL" DEDİ
İstanbul'daki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne önceki gün akşam saatlerinde getirilen bir hastada Ebola virüsü şüphesi nedeniyle hastanenin acil servisi boşlatıldı. Hastalar başka hastanelere sevk edilirken, hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak hastaneden uzaklaştırıldı. Hastaneye gelen hastalar da güvenli başka hastanelere yönlendirildi. Hastane önünde bekleyen hasta yakınları tedirgin olduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ise, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen yabancı uyruklu kişinin Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle tedavi edildiği belirtilerek, hastane acil servisinin karantina altına alınmadığı bildirildi.