Küresel Eylem Grubu (KEG), Pembe Hayat ve Kaos GL'nin düzenlediği 'Transfobi ve Homofobi Karşıtları Buluşuyor' başlıklı toplantıda konuşan KEG sözcülerinden Gülay Yaşar sınıflı...

ÖZLEM ZORCAN ANKARA
Küresel Eylem Grubu (KEG), Pembe Hayat ve Kaos GL'nin düzenlediği 'Transfobi ve Homofobi Karşıtları Buluşuyor' başlıklı toplantıda konuşan KEG sözcülerinden Gülay Yaşar sınıflı toplumun ortaya çıkmasıyla birlikte ezme ve ezilme kavramlarının doğduğunu ve eşcinsellerin tarih boyunca en çok ezilenler olduğunu ifade etti. Yaşar, "Bugün hala kapitalizmin getirişi olarak, cinsiyetlere dayalı toplumsal iş bölümü var. Kadın çocuğa bakar, erkeği ertesi iş gününe hazırlar, erkek para kazanmakla sorumludur" dedi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)'da düzenlenen toplantıda, kapitalist sistemin eşcinselliğe saldırmasının, eşcinselliği aile kurumuna karşı bir tehdit olarak görmesinden kaynaklandığını vurgulayan Yaşar, "Söz konusu sistem içinde, yeni işçi kuşaklara ihtiyaç vardır. Aile kurumu yeni işçi kuşakları üreten bir kurum olarak varlığını sürdürürken, eşcinselliğin sistemi bozmasından endişe duyulmaktadır" diye konuştu.

Kaos GL üyelerinden Oya Burcu Ersoy ise gey ve lezbiyen mücadelesinin hareket olarak algılanmadığını ifade ederek, 'Dört duvar arasındaki cinselliğini politikası mı olur?' dedi.

Travestilerden protesto
Antalya'da bir grup travesti, bıçakla yaralanan arkadaşlarıyla ilgilenilmediğini iddia ederek, doktorları protesto etti. Arkadaşlarının Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrenen yaklaşık 20 travesti, hastanede protesto gösterisi yaptı.