Hint Okyanusu'nda Kaptan Bora Ekşi'yi öldüren Ergin Aktaş Türkiye'de yargılanmak üzere getirildi

Kaptan Bora Ekşi’nin katili adliyeye sevk edildi

Hint Okyanusu'nda 'İnce Karadeniz' adlı yük gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi bıçaklı saldırı sonucu öldüren Ergin Aktaş, Sri Lanka'dan Türkiye'ye getirildi.

Hint Okyanusu’nda taşımacılık yapan Türk bayraklı 'İnce Karadeniz' isimli dökme yük gemisinin makine yağcısı Aktaş, 20 Aralık’ta kaptan Bora Ekşi’yi bıçaklayarak öldürmüş ve 4 personeli yaralamıştı. Mürettebat tarafından etkisiz hale getirildikten sonra bağlanarak tutulan katil zanlısı, geminin Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya yanaşmasının ardından yerel polis tarafından teslim alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaptan Bora Ekşi'nin ailesinin talebi doğrultusunda Türkiye'de yargılanması için Ergin Aktaş'ın iadesi istendi. Sri Lanka makamlarına yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından katil zanlısının Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçildi. Türkiye'den giden polis ekibi Aktaş'ı teslim alarak, bu sabah tarifeli uçakla İstanbul'a getirdi. İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından Aktaş, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

AKLİ DENGESİ BOZUK İMAJI VERMEYE ÇALIŞIYOR

Dengesiz ifadelerde bulunan Aktaş'ın, Cinayet Büro Amirliğinde kaptanını "Onu İngiliz donanmasının kaptanı olduğu için öldürdüm" dediği öğrenildi. Ancak Cinayet Büro Amirliği dedektifleri şüphelinin akli dengesi bozuk imajı vermek için bu şekilde ifade verdiğinin değerlendiriyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Katil Aktaş, işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Aktaş, adliyeye sevk edilirken "Neden öldürdünüz?" sorularına cevap vermedi.

İHA, DHA