Kar yağışı başladı, İstanbul alarma geçti

Geleceği günler öncesinden uyurulan kar yağışının akşam saatlerinde başlamasıyla İstanbul adeta 'kırmızı alarma' geçti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait kar küreme araçları belirlenen noktalara konuşlandırılırken, gece yarısından sonra kar yağışı ve ve fırtınanın etkisi altına girileceği ve sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği belirtildi.

İBB'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi" denildi.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 80'i 1'inci öncelikli olmak üzere 308 güzergâhta yaklaşık 4 bin km uzunluğundaki yol ve meydanlarda kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları tamamlandı.

209 BİN TON TUZ HAZIR
Alınan önlemlere de değinilen açıklamada şu bilgiler verildi; "Aralarında Kar Kaplanının da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edecek. İBB depolarında 209 bin ton tuz hazır bekletiliyor. 64 ayrı noktada ise 1.385 ton solüsyon depolandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden  araç ve personel desteği sağlanacak."

Metrobüs yolunun sürekli açık olacağı tutulacağı belirtilirken, kritik kavşaklar kurtarıcı ve çekicilerin bekletileceği açıklandı.

Kar yağışı Anadolu Yakası'nda Çamlıca, Küçük Çamlıca, Ümraniye, Dudullu, Çekmeköy ve Sancaktepe civarında; Avrupa Yakası'nda ise Büyükçekmece, Çatalca ve Beylikdüzü'nde etkili oluyor.

Meteoroloji'den hava tahmini: Kar yarın İstanbul'a geliyor, üç gün gitmiyor