CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Karabağlar’da yatırım coşkusu

BİRGÜN EGE

Karabağlar Belediyesi’nin, ilçenin daha modern hale gelmesi ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kente kazandırdığı çok sayıda tesisin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenlerle yapıldı. Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Uzundere’de yaşama geçireceği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin de temelini attı. Açılışı yapılan tesisler arasında, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Nasreddin Hoca Bilim ve Kültür Merkezi, Mobilya Akademi, Özdemir Sabancı Parkı, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun Karabağlar programı, Aydın Mahallesi’ndeki Mobilya Akademi’yde başladı. Mobilya sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Karabağlar Belediyesi ile İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) tarafından yaptırılan tesisi gezen Kılıçdaroğlu, burada esnaf temsilcileriyle buluştu. Mobilya Akademi’deki buluşmanın ardından Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, Atatürk Gençlik ve Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Zeybek gösterisi ve Karabağlar Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı görsel sunumun ardından gerçekleştirilen törende konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının İzmirlilere hizmet etmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm ve projeye katkı koyan herkese teşekkür etti. Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’da ilk işimiz kentin planlamasını elden geçirmek oldu. Karabağlar bu planlarla 2050’li yıllara hazır hale getirildi. Bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız ve temelini attığımız projelerin her biri, kentimizin farklı yerlerinde. Hepsi de birbiriyle uyumlu çalışacak Karabağlar’ı hedeflediğimiz modern kent dokusuna kavuşturmak için katkı sunacak” diye konuştu.