DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, Konak ve Karabağlar belediyeleriyle toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı aldı. Genel- İş İzmir 5 No’lu Sendikası Şube Başkanı Savaş Aras, "Bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz" diye konuştu.

Karabağlar ve Konak’ta işçiler greve gidiyor

BİRGÜN EGE

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 5 No’lu Şube, Konak Belediyesi Merbel A.Ş ve Karabağlar Belediyesi Karbel A.Ş ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. Sendika, Eylül ayından beri 110 gündür süren müzakerelerin ardından taraflar arasında uzlaşı sağlanamadığı için grev kararı aldıklarını duyurdu. İşçiler 16 Ocak’ta greve çıkacak.

Yoksulluğun ve gelir dağılımı dengesinin bozulduğunu ve işçilerin alım gücünün düştüğünü söyleyen Genel- İş İzmir 5 No’lu Sendikası Şube Başkanı Savaş Aras, "Hükümetin ekonomi politikalarını kötü yönetmesi, artan borçlar ve vergi yükü işçi ücretlerini enflasyon karşısında eritti, yaşam koşullarını ağırlaştırdı. Bizler en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik. İnsan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, sosyal haklarımızı ve toplu sözleşme kazanımlarımızı istiyoruz. Zam üstüne zam yapan AKP iktidarı yıllık enflasyonu tarihi zirveye ulaştırmayı başarmıştır. Bu enflasyonla, bu zamlarla insanca yaşamak, ailemizi geçindirebilmek, çocuklarımızın geleceğini planlamak şöyle dursun, isteklerini karşılayabilmek mümkün değil" dedi.

karabaglar-ve-konak-ta-isciler-greve-gidiyor-1104331-1.

"EMEĞİMİZİN DEĞERİNİN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ"

Aras, “Bizler toplu sözleşme sürecinde sorumluluk bilinciyle yaklaşık 110 gün boyunca müzakere yolunu seçtik, ancak; bu zor dönemlerde işverenlerimiz bizlere aynı sorumlulukla yaklaşmamıştır. 10 dönemdir toplu sözleşme yapan Merbel işçileri açlık sınırı altındaki ücretlerle çalışmak zorunda kalmıştır. Bizler burada sadece ücret zammı mücadelesi değil, işçinin hak mücadelesini de sürdürüyoruz. Konak halkına canla başla çalışarak hizmet ediyor, emeğimizin değerinin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Alın terlerinin neredeyse her gün zamlanan faturalara aktığını vurgulayan Aras, şunları dile getirdi: "Ağırlaşan yaşam koşulları, artan enflasyon, ardı arkası kesilmeyen zamlar, yaşanan ekonomik kriz, işçi sınıfına yönelik saldırıları derinleştirmektedir. Bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Eriyen ücretlerimiz ve sosyal haklarımız talep ettiğimiz noktaya gelinceye dek aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemize devam edeceğiz. Eğer Toplu İş Sözleşmesinde masada anlaşma sağlayamazsak 16 Ocak 2023 Pazartesi itibariyle Merbel işçisi ile Karbel greve çıkacak."