Karaburun’da bir kafenin sahibi ve çalışanları, belediye personelini darp etti. Saldırganlar serbest bırakıldı.

Karaburun’da belediye çalışanları darp edildi

BİRGÜN EGE

DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube, Karaburun’da İskele Mevkii’nde faaliyet gösteren Hayalbaz Kafe, kamu görevini icra eden Karaburun belediye personelleri kafe sahibi ve çalışanları tarafından tehdit ve darp edilmesini protesto etmek için belediye binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin, belediye çalışanlarının şikâyetçi olup, Karaburun Devlet Hastanesi’nden darp raporu almalarına rağmen, saldırganların serbest bırakıldığını kaydetti. Tekin, “Tek amaçları sadece görevlerini yerine getirmek olan belediye personellerini darp edenler, ne yazık ki serbest bırakıldılar. Bu çirkin saldırı aynı zamanda emeğe, emekçinin alın terine yapılan bir saldırıdır. Dünyada ve ülkemizde pandemi koşullarında gece gündüz, aralıksız hizmet veren belediye personellerimiz, bağlı oldukları ilçe sınırları içerisinde yaşayanların hayatını kolaylaştırmak, yaşamın her anında vatandaşlarımıza hizmet ederek ailelerini geçindirmek ve emeklerinin karşılığını almak için alın terleriyle mücadele etmektedirler” diye konuştu.

Tekin şunları kaydetti: “Ülkemizin her noktasında emekçilerimize karşı saldırılar, gün geçtikçe artmaktadır. Şiddet sarmalını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi, buna sebep olanların en kısa zamanda cezalandırılmasını istiyoruz. Belediye çalışanı arkadaşlarımız hiçbir şekilde yalnız değildir. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Yetkili makamları bu yapılan çirkin saldırının cezasız kalmaması için göreve davet ediyoruz. Tasvip etmediğimiz bu olayın takipçisi olacağımızı ve saldırı gerçekleştirenlerin ağır şekilde cezalandırılması isteğimizi kamuoyuna bildiririz.”