İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Karaburun'da tamamlanan, yapımı süren ve projelendirilen çalışmalarla ilçenin altyapı sorunlarının tamamının çözüm yoluna girdiğini söyledi.

Karaburun’un altyapı sorunları çözülüyor

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun'da sağlıklı ve kesintisiz su sağlamanın yanı sıra güçlü altyapı için de çalışan İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tarihi nitelikteki projeleri ilçe halkına anlattı. Soyer, Mordoğan’daki açık hava toplantısında 121 milyon liralık yatırım kapsamında yapımı tamamlanan, devam eden ve projelendirilen İZSU çalışmalarını tek tek açıkladı.

Toplantıda Soyer'in yanı sıra CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar da yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun'a hak ettiği hizmeti verdiklerini ve son 2 yılda 121 milyon liralık yatırımla ilçenin su ile altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 65 milyon liralık yatırımla yeni bir kanalizasyon şebekesinin yapımını tamamladıklarını, bunu da işletmeye aldıklarını ifade eden Tunç Soyer, “Böylece Mordoğan’da evlerdeki foseptik sistemini devre dışı bırakarak bölgemize hizmet veriyoruz. Yeni kanalizasyon şebekesi; Mordoğan merkez, Ardıç, Çatalkaya, Yenicepınar ve Eski Mordoğan köyünü de kapsayacak şekilde geniş bir alana hizmet sunacak. Devam eden çalışmalarımız kapsamında yaklaşık 100 kilometrelik kanalizasyon, 13 kilometrelik yağmur suyu hattının imalatını bitirdik” dedi.

“YENİ İÇME SUYU İLETİM HATLARINI FAALİYETE SUNDUK”

Karaburun'da yurttaşların sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşımını sağlamak amacıyla Mordoğan Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımını da tamamladıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “18 milyon liranın üzerinde bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz içme suyu arıtma tesisi ve yeni içme suyu iletim hatlarını, geçtiğimiz günlerde faaliyete sunduk. İZSU, iklim krizinin etkileriyle artan kuraklığa karşı, vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamak adına alternatif su arayışlarına da devam ediyor. Bu kapsamda Mordoğan Merkez, Yayla ve Saip mahallelerinde toplamda 3 adet yeni su kuyusu açtık. Böylece, ilçemizdeki ihtiyaçlara cevap verebilecek yüksek miktarda su sağlayan ilave su kaynağı sağlamış olduk. Ancak bununla da yetinmiyoruz. İlçemizde, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için 5 yeni su kuyusu daha açacağız. Yeni su kaynaklarının ilçemize kazandırılması için 500 bin liralık yatırım yapılıyor.”