Hâkim Karadağ’ın Urfa'ya sürülmesine tepki gösteren CHP’li Tezcan, “Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AKP’nin”dedi

Karadağ’ın sürülmesi yargının halini özetliyor

BİRGÜN/ ANKARA

Yargıçlar Sendikası Başkanı Hâkim Mustafa Karadağ’ın, gazetemizde yayımlanan “Majestelerinin Yargısı” yazısının ardından Urfa'ya sürgün edilmesi tepki çekti. CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Sürer Hâkim Karadağ’ın sürgün edilmesini eleştirdi.

HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Sürer, “Hakim Mustafa Karadağ'ın HSK Adli Yıl Kararnamesi ile Urfa'ya sürgün edilmesi 'majestelerinin yargısı'nın gerçek manada hukuk insanlarına dönük tasfiyesinin bir parçasıdır” dedi. Karadağ'a verilen sürgün kararını eleştiren Sürer, “Bu sürgün gerçeğin üstünü örtmeye yetmeyecektir. Sürgün kararına gerekçe olan 'majestelerinin yargısı' yazısında ifade edilen gerçekler AKP'nin Türkiye'yi ve yargıyı getirdiği vaziyetin özetidir. Majestelerinin istemleri doğrultusunda biçimlenen yargı ülkenin içerisinde bulunduğu olumsuz koşulları derinleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. O yüzden yargı üzerinde kurulan tahakküme son verilmesi ve Karadağ'a ilişkin verilen sürgün kararının iptal edilmesi gerekiyor. Haziran Hareketi, Mustafa Karadağ'la dayanışma içerisinde olmayı sürdürecektir” diye konuştu.

Tezcan: Adalet öldürüldü

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, “Mustafa Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AKP’nin hedefinde. Yargıdan iktidarın derhal elini çekmesi lazım. Bu sürgün kararıyla adalet öldürülmüştür” dedi. Karadağ’ın hâkim olarak yargının bağımsızlığı konusunda hiç taviz vermediğine değinen Tezcan, şunları söyledi: “Karadağ, yargı örgütlenmesinde gerçekten kararlı, cesaretli duruş göstermiş birisi ve hakimlerin bağımsızlığından başka bir kaygısı, mücadelesi olmayan birisi. Burada cemaat, tarikat, siyaset ittifakı AKP ile FETÖ’nün ittifak içerisinde yargıya, Silahlı Kuvvetlere, aydınlara kumpas düzenlediği dönemlerde yargı içerisindeki FETÖ’cü çeteye teslim olmayan bir hâkimdir. Önce YARSAV’daki örgütlenme arkasından Yargıçlar Sendikasını kurup onun başkanı olarak verdiği mücadelede de sürekli Fethullaçı çeteye ve buna benzer yargı içerisindeki yapılanmalara karşı kararlı duruş göstermiş bir hakimdir. AKP iktidarı elinde bulundurduğu güçle, böyle hakimleri sürgün etmeye başladı. Kendisine kul olmayan, bağımsız yargı örgütlenmesini temsil eden ve bu çerçevede kendi emir talimatına girmeyen AKP’nin emir ve talimatına girmeyen hakimlere dönük bir tasfiye girişimi. Daha önce AKP bunu FETÖ ile beraber ittifak halinde yapıyordu. Yollar ayrılınca FETÖ’nün yarım bıraktığı işi bunlar tamamlıyor.”