‘Dalgalan Karadeniz’i çıkaran Resul Dindar; “Sevilen Karadeniz’di... Karadeniz’i dinleyiciyle buluşturmak; anmak, hatırlamak, birlikte Karadeniz’e sahip çıkıp, birlikte gönül vermek için bu albüm” diyor

Karadeniz’e birlikte gönül verdik

BURAK ABATAY - @abatayburak

Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden Resul Dindar’ın ikinci solo albümü ‘Dalgalan Karadeniz’ Esen Müzik etiketiyle çıktı. Bestelerinin de yer aldığı albümde birbirinden güzel Karadeniz türküleri yine Dindar’ın kendine has yorumuyla karşımıza çıkıyor. Esenshop üzerinden düzenlenen isme özel imzalı satışlarının büyük ilgi gördüğü Dalgalan Karadeniz, yayınlandığı ilk hafta iTunes’ta en çok satanlarda birinci sırada yer aldı. Resul Dindar’a albümünü sorduk.

>> İkinci solo albümünüz birbirinden güzel şarkılarla dinleyiciyle buluştu. Albüm nasıl bir süreçten geçti?

İkinci solo albüm olmasının verdiği artı bir sorumluluk vardı. Daha iyisini, her zaman Karadeniz’e yakışanını ve hep doğru olanını sunmak, paylaşmak ve birlikte büyütmenin bir emeği… Bu süreçte sevgi, saygı ve beraber yürüme azmi yüreklendirdi çalışmalarımı.

>> İlk solo albüm ‘Divane’ haftalarca çok satanlar listesinde yer aldı ve çok sevildi. İkinci albümle nasıl bir kıyaslama yapabiliriz?

Sevilen Karadeniz’di. İyi niyetli, yürekten yapılan her iş, harcanan her emek aslını ortaya çıkarmak içindir; varolan Karadeniz’i dinleyiciyle buluşturmak; anmak, hatırlamak, birlikte sahip çıkıp, birlikte gönül vermek için. ‘Divane’yi de ‘Dalgalan Karadeniz’i de benimsediğim bu hassasiyetle sunmak istedim.

>> Özellikle ilk solo albümden sonra Kazım Koyuncu’ya benzetilmeniz nasıl bir hissiyat yaratıyor?

Kazım Koyuncu bizlere ve daha nice gelecek nesillere açtığı yolla ayrı bir yerde gönüllerimizde. Benzetiliyor olmak Karadeniz’in doğasından, aynı topraktan gelmemizdendir. Bir kaybı başka bir şeyle doldurma eğilimi hep var. Fakat ben sadece şunun algılanmasını istiyorum. Her birey, her sanatçı kendi değeriyle vardır ve varolmalıdır.
Kimse kimsenin yerine geçmemeli, geçemez de zaten bu haksızlık olur. Her sesin tınısı, her yüreğin sesi farklıdır. Benzer belki ama aynı olamaz hiçbir zaman.

>> Resul Dindar’ı müziğin içerisine bağlayan haller, derdi, kaygısı ya da mutluluğu nelerdir?

Müzik, bir yaşam biçimi, nefes almanın melodik bir yansıması. Sadece sahnelerde, albümlerde değil her alanda, her tür ve her şekilde varolandır. Nerede ve nasıl olduğu önemli değil mesela bir tını yakalar yüreğimi, o ezgiye kapılır giderim. Yağmurun yapraklara düşerken çıkardığı sesler, dahası doğayı takip ederken hissettiklerim müziğin temelidir.

>> Albüme dönecek olursak bizi bekleyen projeleriniz var mı? (klip, konser)

İstanbul, Ankara ve İzmit için belirlediğimiz tarihlerde “Dalgalan Karadeniz”i hep birlikte paylaşmak, Karadeniz’de yolculuğa çıkmak için gönlünü alıp gelen herkesle aynı sahnede buluşmayı diliyorum. Klip konusundaki duruşumu birçok dinleyici bilir aslında. Hâlâ devam eden kararsızlığım olmakla birlikte, önümüzdeki süreç ne gösterecek birlikte göreceğiz…

***

BENİ GÖRENLER HALA 'AAA KARMATE' DİYOR

>> Üzerinden hayli zaman geçse de Karmate ayrılığı sonrasında gelen tepkiler nasıl oldu?

Hâlâ beni gördüğünde “Aaa Karmate” diyen insanlar oluyor. Kolay bir süreç değildi elbette. Ama inanıyorum ki; siz dinleyiciyle aranızda samimi, gerçek, yaşayan bir gönül köprüsü kurduğunuzda yürüdüğünüz yol, verdiğiniz emek yerini buluyor.