Karagül: Şam yönetimine karşı takıntımızdan vazgeçmeliyiz

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında hükümetin Suriye’deki tavrını yeniden belirlemesi gerektiğini yazdı. Karagül, "Suriye’de durduğumuz yeri yeniden tanımlamak durumundayız. Bağdat’la ilişkileri güçlendirmenin yanısıra, Şam yönetimine karşı bütün öfkemizi bastırmak, takıntılarımızdan kurtulmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Karagül, bölgede yaşanan son gelişmelerle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail’in başını çektiği, Muhammed Dahlan gibi operasyonel tetikçilerin kullanıldığı bir koalisyon oluştuğunu kaydetti.

Oluşan söz konusu “eksen”in birinci hedefinin İran, ikinci hedefinin ise Türkiye olduğunu belirten Karagül, "İran Irak’tan, Türkiye Suriye’den sıkıştırılıyor" dedi. Karagül'ün yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"PKK üzerinden ABD gücü kullanılıyor, PKK üzerinden Türkiye bu güçle vuruluyor. Nihai kararlar almak, nihai pozisyonlar belirlemek zorundayız. Suriye’de durduğumuz yeri yeniden tanımlamak durumundayız. Bağdat’la ilişkileri güçlendirmenin yanısıra, Şam yönetimine karşı bütün öfkemizi bastırmak, takıntılarımızdan kurtulmak zorundayız.

Burada basit bir Esed savunuculuğu yapmıyorum. Daha derin, daha kapsamlı bir şeyden söz ediyorum. Suriye’yi bir bütün olarak tutacak adımlar atmaktan, ülkenin ABD işgaline teslim edilmemesinden, parçalandığı anda Türkiye’nin parçalanma sürecinin başlatılacağından söz ediyorum. Buna şiddetle karşı çıkanların, boş hamaset dışında Türkiye’ye önerdiği hiçbir çözüm yolu yoktur!"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.