Hükümetin kontrolündeki yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinin yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ‘1. Dünya Savaşı kadar büyük bir mücadelenin başladığını’ öne sürerek, “İçerideki zihin karartanlara kimsenin tahammülü yoktur” ifadelerini kullandı.

Karagül ‘tarih yazıyor’: 1. Dünya Savaşı kadar büyük bir mücadele başladı

MEDYA SERVİSİ

Yandaş medyanın hükümetin icraatlarını ‘yüceltme’ ve ‘ülkenin iyi yönetildiği’ yönünde algı yaratma çabaları devam ediyor.

AKP’nin kontrolündeki Yeni Şafak gazetesinin yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında “Batılı devletlerin gerilediğini, Türkiye’nin ise yükseldiğini” öne sürdü.

“Yüz yıl önce biz çöküyorduk, tükeniyorduk, onlar daha da güçleniyordu ve son darbeyi vurdular. Ama bugün biz yükseliyoruz. Biz yükseliş dönemindeyiz onlar eskidi, zayıfladı, durdu, geriliyor” diyen Karagül, Türkiye’de tüm kesimlerin iktidarın arkasında dizilmesi gerektiğini ima etti.

Karagül, 1. Dünya Savaşı kadar büyük bir mücadelenin başladığını iddia ederek, ülke içindeki muhalefete, “Zihin karartanlara kimsenin tahammülü yoktur” ifadeleriyle mesaj vermeye çalıştı.

İbrahim Karagül, “Kuşatma.. Çok daha derin bir hesap var! Türkiye ne yapmalı?” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘ARTIK TÜRKİYE EKSENİ VARDIR’

“Bütün bunların içeride dikkatli biçimde algılanması lazım. Hiçbir siyasi hesap, parti, kimlik, amaç, kaygı bunun üstünde değildir. Türkiye’yi; bu büyük mücadelede zayıflatacak her hareket, her kişi ve çevre, yüzyılların hesabının sorumlusu olacaktır.

Hangi partiden, hangi siyasi çevreden olduğunuz değil, nerede durduğunuz esastır. Herkesin sorumluluğu, üslendiği rol buna göre tanımlanacaktır.

Artık Türkiye Ekseni vardır. Kim Türkiye Ekseni’nde, kim karşısında herkesin cephesini belirleme vaktidir.

Çünkü 1. Dünya Savaşı kadar büyük bir mücadele başlamıştır! Adamlar neredeyse Haçlı Savaşı ilân ederken içerideki zihin karartanlara kimsenin tahammülü yoktur.”