Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da Bakanlıkça yapımı devam eden bütün metroları 2023 yılı içerisinde bitirerek İstanbulluların hizmetine alacaklarını bildirdi.

Karaismailoğlu: İstanbul'da yapımı devam eden bütün metroları 2023'te bitireceğiz
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunun 300 metre mesafede olmasına yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Metro istasyonu ile havalimanı arasına Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek olan hızlı tren istasyonu gelecektir. Bu 300 metrelik mesafe, içerisindeki yürüyen bantlarla en fazla 1,5 dakikada geçilecektir. Şu anda sinyal testleri bitiyor. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı kısmını da önümüzdeki günlerde açacağız. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde ise hedefimiz yıl bitmeden hizmete açmak. Diğer yapımı devam eden bütün metroları da 2023 içerisinde bitirip İstanbulluların hizmetine alacağız."

"TÜRKİYE EMİN ELLERDE"

AA'nın haberine göre, Karaismailoğlu, Türkiye'nin emin ellerde olduğunu savunarak, planlı şekilde faydalı işler yaptıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, yaptıkları her işin arkasında olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Planlı büyümeye devam edeceğiz. Eleştirilere tabii ihtiyacımız var ama bu eleştiriler bizi vatanımıza milletimize hizmet noktasında teşvik edecek eleştiriler olacak. Bunlar uzun soluklu düşünülen ve maliyetleri tasarlanan projelerdir.

Son 20 yılda yaptığımız yatırımlar sayesinde Türkiye'de müthiş bir mühendislik ve yüklenici tecrübesi gelişti. Bu yükleniciler şimdi dünyanın her tarafında iş yapmaya başladı. Bugüne kadar ülkemize ne yaptık, neler kazandırdık, bundan sonra neler yapacağız, sonucunda da neler kazanacağımız ortadadır. Bütçemizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum."