12 yaşındaki ‘bir kız çocuğuna tecavüz ettiği’ gerekçesiyle İstanbul’da gözaltına alınan Orhan L.’nin Beykoz Emniyet Müdürlüğü penceresinden...

12 yaşındaki ‘bir kız çocuğuna tecavüz ettiği’ gerekçesiyle İstanbul’da gözaltına alınan Orhan L.’nin Beykoz Emniyet Müdürlüğü penceresinden atlayarak intihar ettiği açıklandı
İstanbul'un Beykoz ilçesinde 'küçük yaşta kız çocuklarına tecavüz ettiği' iddiasıyla gözaltına alınan 64 yaşındaki bir kişinin gözaltında tutulduğu polis merkezinin 3’üncü katından atlayarak öldüğü öne sürüldü.
Son iki yılda polis şiddetiyle veya polis gözetimi altında ölen 53 yurttaştan 13'ü gözaltı merkezlerinde hayatını kaybetmişti. Orhan L.'nin ölümüyle birlikte bu sayı 14'e çıkmış oldu.
Savcılık şüpheli durumla ilgili inceleme başlatarak Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polislerin ifadelerini aldı.

KÜÇÜK KIZ 1 HAFTADIR KAYIPTI
Ailesinin geçtiğimiz hafta kayıp başvurusu yaptığı bir kız çocuğu polis ekiplerince Anadolu Kavağı'ndaki bir parkta yalnız başına otururken bulundu. Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Çocuk Bürosu'na götürülen kız çocuğunun çelişkili ifadesinden şüphelenen polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.
Ailesiyle başbaşa kalan küçük kız, önce kaybolduğunu sonra da birisinin kendisini kaçırarak tecavüz ettiğini ve konuşmaması için de tehdit ettiğini söyledi. Küçük kızın verdiği ifade üzerine polis ekipleri harekete geçti.

POLİS CAFEDE YAKALADI
Kızın verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarını başlatan polis, tecavüz zanlısı Orhan L.’nin evine baskın düzenledi. Ancak evde Orhan L.’yi bulamayan polisler, içinde çocuk pornosu ve fotoğrafları olan yaklaşık 220 CD buldu. Bulunan görüntülerin mağdure kızlara ait olduğu şüphesi üzerinde duran polis, çalışmalarını sıkılaştırdı. Verilen eşkal bilgileri doğrultusunda aramalarına devam eden polis, Orhan L.’yi bir kafede otururken yakaladı.

İDDİA: ÜÇÜNCÜ KATTAN ATLADI
Orhan L., ifadesi için Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 3’üncü katına götürüldü ve taciz ve tecavüze uğrayan diğer kız çocukları tarafından da teşhis edildi. 3. katta elleri kelepçeli olarak ifadesinin alınmasını bekleyen Orhan L., pazar günü 18.00 sıralarında pencereden atladı. Beton zemine düşen Orhan L.’nin olay yerinde öldüğü iddia edildi.
SAVCI, POLİSLERDEN İFADE ALDI
Orhan L.’nin cesedi Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Emniyete gelen Cumhuriyet Savcısı 1 saat incelemede bulundu. Gözaltında gerçekleşen ölümle ilgili soruşturma başlatan cumhuriyet savcısı, görevli polislerin tek tek ifadesini aldı. Ardından hastaneye giderek incelemelerde bulunan Cumhuriyet Savcısı, adli otopsi için Orhan L.'nin Adli Tıp Morgu’na kaldırılması talimatını verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY:
HAZİRAN 2009'da katıldığı bir etkinlikte nezarethanelere güvenlik kamerası konulmasıyla ilgili bir soru üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik kamerası olmayan nezarethane kalmayacağını söylemişti. Atalay, ''Eski ismi karakol olan 1.300 polis merkezimiz var. Bunların fiziki yapılarını, iç dizaynlarını yeniliyoruz. Polisin tutum ve davranışının da değiştiğini göreceksiniz. Gözaltına almalar polis merkezlerinde olduğu için, oraya geldiği andan çıkana kadar kayıt altında olmasını istiyoruz'' demişti. Atalay, bazen polislerin kötü muameleyle ilgili suçlandığını, kamera kayıt sistemiyle hem kötü muamelenin hem de haksız yere polisin suçlanmasının önüne geçileceğini kaydetmişti.