Banu Güven'in Artı Haber programında soruları yanıtlayan Serbay Mansuroğlu: Karaman'da bir suç örgütü var. Üstü örtülmesin diye bu davaya sahip çıkılmalı​.

Dini vakıf evlerinde çocuklara yönelik tecavüz ile ilgili haberi ortaya çıkaran BirGün gazetesi muhabiri Serbay Mansuroğlu ile Karaman’da incelemelerde bulunan CHP heyetinden milletvekili Hüsnü Bozkurt, dosyaya ilişkin ayrıntıları Banu Güven’le Artı Haber’de anlattı.

BirGün gazetesi muhabiri Serbay Mansuroğlu, programda kentte herkesin tecavüzü bildiğini ancak üstüne gitmediğini belirtti. Mansuroğlu, "Karaman'da suç örgütünün bir ayağı çökmüştür. Valisinden Milli Eğitim bürokratlarına kadar herkes tecavüzü biliyordu. 4 yıl boyunca çocuklara hayvan pornosu izletilmiş, tecavüzde bulunulmuş ve cinsel istismar da söz konusu. Vakıf yurtlarında buna yol açanların da yargılanması gerekiyor" diye konuştu.

'LAİK BİLİMSEL EĞİTİME İHTİYAÇ VAR'

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise bu kadar ağır bir suçun bireysel işlenmiş olamayacağını belirtti. Bozkurt: Ciddi ihmaller söz konusu. Laik, bilimsel eğitime olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıktı. (Haber Merkezi)