Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulundu

Karamollaoğlu: Suriye'yi vurmak yok etmek bize fayda sağlamaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, "Suriye'yi vurmak yok etmek bize fayda sağlamaz" dedi.

Karamollaoğlu, İdlib'te yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu, gerginliğin müzakere ve diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ve Rusya'nın Soçi ve Astana'daki mutabakata bağlı kalması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Suriye'de kaos ve çatışmanın değil, istikrar ve güvenin tesisi için herkes çaba sarf etmelidir. Bölgede kalıcı bir barış küresel hesapların gölgesinde değil, bölgenin asli unsurlarının samimi diyaloğuyla sağlanmalıdır" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Suriye Ordusu karşısında Türkiye'nin yanında olduğunu söylemesini eleştirerek, "ABD'nin bölgede oynadığı oyunu tam olarak idrak etmezsek, bu aldatıcı politikaları bizi yanlış politikaları benimsemeye iter" diye konuştu.

'SURİYE İLE İLGİLİ OLARAK ALINAN KARARLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'

Siyasi iktidarın Suriye konusunda aldığı kararları bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bazen bizim askerlerimize saldırı oluyor. Bazen de bizden oluyor. Merak ediyorum biz veya birileri bu saldırının kimler tarafından yapıldığını biliyor mu? ABD'nin kışkırtması da olabilir. Bu hükümet yanlış yaptığı zaman uyarırız. Aldıkları doğru kararlarda yanlarında olduk ama Allah rızası için lütfen bir daha düşünün gaza gelip yanlış kararlar almayalım. Suriye'yi vurmak yok etmek bize fayda sağlamaz. Suriye konusunda en büyük faydayı kim sağladı? İsrail. Bu ayrımı Türkiye'nin mutlaka yapması, burada hassasiyet göstermesi gerekir. Biz Suriye'ye karşı harp ilan etmemeliyiz. Bugüne kadar etmedik, farklı unsurları kullandık."