Karanlığa teslim olmayacağız

Haber Merkezi

HDP, 4’üncü Büyük Konferansı öncesi düzenleyeceği bölge konferanslarının ilkini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Karadeniz’in yoksulluğa terkedildiği, doğasının yağmalandığı hatırlatılan konferansta, “Demokratik Cumhuriyet’in inşası için elimizden geleni yapacak, mücadeleyi yükseltecek, coğrafyamızı ve geleceğimizi karanlık bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz’’ denildi.

5-6 Mayıs tarihlerinde Artvin’de düzenlenen bölge konferansına partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Taka, Parti Meclisi (PM) üyeleri ile Karadeniz bölgesi il örgütlerinden üye ve yöneticiler katıldı.

HDP, konferansın sonuç bildirgesini açıkladı. Açıklanan bildirgede, “Demokratik siyaset engellenemez. Aileler evlatlarını HDP’nin kapısında değil Saray’ın kapısında aramalıdır. Bu tür saldırıların ve provokasyon girişimlerinin bizleri bir an bile durduramayacağını, aksine mücadele azim ve kararlılığımızı yükselteceğini Karadeniz’den haykırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

RANTA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Bildirgenin devamında şunlar yer aldı: “Ukrayna-Rusya savaşının tüm dünyada yoğun bir şekilde hissedildiği günlerden geçerken, daha önce Çernobil’de yaşanan nükleer felaketten muzdarip Karadeniz coğrafyası olarak, barış içinde birlikte yaşamın inşa edilmesinin önemini bir kez daha vurguluyoruz. AKP-MHP ittifakı bir yandan barış hamiliğine soyunurken öte yandan sahte milliyetçi hamasetle sınır ötesi harekatlara başvurmakta ve savaş iklimiyle halkların ortak geleceğini dinamitlemek istemektedir. Konferansımız, buna karşı mücadele ederek sahte barış havarilerinin iki yüzlü tutumunu Türkiye halklarına ifşa etmenin kararlılığı içinde olduğunu göstermiştir.

Türkiye, AKP-MHP iktidarının rantçı ve baskıcı yönetimi sonucunda uçurumun eşiğinde bir ülke haline gelmiştir. Ekonomi başta olmak üzere siyasal ve toplumsal krizler birbirleriyle ilişkili olarak büyümekte Türkiye halklarının bugünü zehir edilmekte, geleceği çalınmak istenmektedir. Bırakalım Türkiye’nin sorunlarına çözüm olmayı, sorunun kaynağına dönüşen AKP-MHP ittifakı, ortaya çıkan krizlerin faturasını emekçilerin ve yoksul halkın sırtına yüklemektedir. Kadınların yaşam hakkına ve kazanımlarına yönelik saldırılara ve AKP-MHP ittifakının erkek zihniyeti tüm topluma yayma çabasına karşın kadın mücadelesinin partimiz tarafından her alanda yükseltilmesi kararlılığını yinelemiştir.”

SİYASAL İSLAMCI REJİMİ YENECEĞİZ

SOL Parti heyeti, HDP’ye provokasyonlara karşı dayanışma ziyaretinde bulundu. SOL Parti Başkanlar Kuruşu Üyesi İlknur Başer, “Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Seçim atmosferine girilirken HDP’ye yapılan bu provokasyon, saldırıyı kınıyoruz, dayanışma içinde olduğumuzu kendilerine iletiyoruz. Faşizme karşı her zaman omuz omuza olduğumuzu, HDP’nin yalnız olmadığını bilmenizi istiyoruz. 2023 seçimlerinin ne kadar kritik olduğu bu saldırıyla da bir kez daha açığa çıkmıştır. Ancak halkın örgütlü gücüyle bu saldırıları, bu siyasal İslamcı faşizmi yeneceğiz” dedi.

Ziyaret için SOL Parti heyetine teşekkür eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, şu ifadeleri kullandı: “Dayanışma bugünkü ülke koşullarının en acil ihtiyacıdır. Evet ortada bir provokasyon var. Zaten uzun süredir çeşitli vesilelerle HDP üzerinden yürütülmek istenen bir kaos var. Bütün bunların amacı Türkiye’de demokrasi güçlerinin dağılmasını sağlama amacı gütmektedir. Bu saldırılara karşı kararlılıkla mücadele edip provokasyon hamlelerini boşa çıkardık. Ortak mücadeleyle bu saldırıları boşa çıkaracak güçteyiz. Başka oyunlar da deneyeceklerdir, bunlar iktidarın çaresizliğinin, zavallılığının göstergeleridir. Türkiye’de en geniş demokratik mücadele birlikteliğini sağladığımızda hem bu oyunları boşa çıkaracağız hem de bu iktidarı göndereceğiz.”