23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı karantina koşullarında kutlandı. Milyonlar alanlara çıkamasa da balkon ve pencerelerden kutlamaya katıldı

Karantina altında 23 Nisan coşkusu

TBMM’nin 100’üncü yıldönümü salgın nedeniyle meydanlarda, okullarda kutlanamadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu süslenen balkonlar ve pencerelerden paylaşıldı.

23 Nisan nedeniyle birçok kentte karantina koşullarına uygun programlar düzenlendi. Bu programların bir bölümü internet üzerinden gerçekleştirildi. Saat 21.00’de ise yurttaşlar balkon ve pencerelerden hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da 23 Nisan coşkusunu çocuklar evlerinde yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 100 bin çocuğa hediye dağıttı. İBB ve İBB TV sitelerinden özel programlar yapıldı. İstanbul’daki 100 okulda aynı anda gökyüzüne balonlar bırakıldı. Sarıyer Belediyesi, oluşturduğu araç konvoyundan marş ve müzik yayını yaptı. Beşiktaş Belediyesi ekipleri de kapı kapı dolaşarak hediyeler dağıttı. Odunpazarı ilçesi Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanlarının balkonlarına çıkan aileler ve çocukları, saat 13.15’te hep bir ağızdan marşı okudu.

karantina-altinda-23-nisan-coskusu-721571-1.

LÖSANTE Hastanesi’nde kalan lösemili çocuklar bayramı hastane koridorunda kutladı. Odalarının kapısından Türk Bayrağı sallayan çocukların görüntülerini LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer sosyal medya hesabında paylaştı. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ise tören alanında yer alamayan çocukları, alana konulan 100 çift ayakkabı temsil etti.

ÇİNLİ ÇOCUKLARDAN KUTLAMA

İzmir Gaziemir Belediyesi’nin ilçede düzenlenmeyi planladığı şenlik salgın nedeniyle iptal edildi. Türkiye'ye gelemeyen Çin'in Shuangliu eyaletindeki ilkokulu öğrencileri Gaziemir'e videolu bir mesaj gönderdi. Mini bir gösterinin de yer aldığı videoda öğrenciler, "Virüs bizi karantina altına aldı ancak bu durum dostluğumuzu engelleyemez” mesajı yer aldı.