Karantina günlerinde evde enstrüman çalmayı öğrenin

Koronavirüs tüm dünyada hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Can kayıplarının günbegün artması ile beraber dünyanın dört bir yanından üzücü haberler de gelmeye devam ediyor.

Uzmanlar ise salgının önüne geçilebilmesi adına insanların evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunuyor.

Evde geçirilen günleri ve haftaları daha eğlendirici ve nitelikli kılmak için yapacak pek çok şey var. Bunlardan bir tanesi de binbir hevesle alınan ve öylece evde duran enstrümanların tozlarını silip, elimize almak.

Çevrimiçi kurslar ve “nasıl yapılır?” videolarının yanı sıra, size elinizdeki enstrümanı nasıl çalacağınıza dair fikir veren pek çok akıllı telefon uygulaması var. Bu dersleri sizler için derledik:

  • Fender Play

Dünyanın en büyük gitar üreticilerinden olan Fender markası, yayımladığı telefon uygulamasıyla üç aylık ücretsiz gitar kursu imkanı sunuyor. Uygulama ile beraber ukulele, akustik, bas ve elektro gitar derslerini alabilirsiniz.

  • Yousician

Yousician, birden fazla enstrümanda binlerce şarkının tablarını ve akorlarını sunuyor. Ayrıca, bu enstrümanların nasıl öğrenileceği hakkında da dersleri bulabiliyorsunuz. Hizmet, premium kursunun 30 günlük deneme sürümünü sunuyor.

  • Roland

Eğer bir Roland piyanonuz varsa, Roland size üç aylık çevrimiçi dersler sunuyor.

  • Berklee Müzik Okulu

Dünyaca ünlü Berklee Müzik Okulu, müzik teknolojisinden müzik şarkı yazımına kadar 40 ücretsiz kursu çevrimiçi olarak sunuyor.

  • Abelton

Popüler dijital ses yazılım markası Abelton, müzik ve synth hakkında ücretsiz kurslar sunuyor.

  • YouTube kanalları

Pratikten çok teoriyle ilgilinenler için müzik teorileri üzerine YouTube listeleri de listelenmiş durumda.

  • Ustalardan öğrenin

Karantina günlerinde ustalar da boş durmuyor. Brian May ve Roger Taylor gibi efsane isimlerin sosyal medya paylaşımlarından da pek çok ipucunu öğrebilirsiniz.