Salgın nedeniyle evde vakit geçirmeye başlayan yurttaşlar yeni meslekler edinmeye başladı. Birçok insan dünya mutfağından yeni lezzetler denerken birçoğu da bahçe veya teraslarını küçük bahçelere dönüştürdü

Karantina meslekleri: Aşçılık ve bahçıvanlık

BUSE İLKİN YERLİ

Koronavirüs nedeniyle ‘Evde kal’ çağrılarına uyan yurttaşlar yeni hobiler, meslekler edinmeye başladı. Birçok insan sosyal medya hesaplarından yaptığı yemekleri paylaşırken birçoğu da balkonlarını sebze meyve bahçesine dönüştürdü.

Karantina günlerinde evde vakit geçirmeye başlayan insanlar aşçılık, bahçıvanlık gibi yeni uğraşlar edindi. Mevsimine uygun olarak mutfağın temel gıda maddelerini evlerinden çıkmadan üretmek için balkonlarına sebze ve meyve fidesi diken insanlar, yeni yemekler deneyerek mutfağını zenginleştirdi. Özellikle sokağa çıkma yasağı olan günlerde insanların evlerinde yaptıkları ekmekler ve yemekler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Balkonlarda ya da teraslarda, patlıcan, biber, domates, salatalık, maydanoz, soğan, sarımsak, çilek gibi meyve ve sebze yetiştiren yurttaşlar, hem organik ürün yetiştiriyor hem de pandemi günlerinde moral buluyor.

İNTERNETTE ARAMALARI ARTTI

Koronavirüs günlerinde bağışıklığın yüksek tutulması çağrısı yapan uzmanlara kulak veren yurttaşlar internette sağlıklı yemek tarifleri aramaya başladı. Evlerinde daha çok yemek yapmaya başlayan yurttaşlar hem yeni hem de sağlıklı yemek tarifleri aramaya başladı.

Balkonunu veya terasını küçük bahçeler dönüştüren yurttaşlar ise diktikleri fidelerin bakımının nasıl yapılacağını internette araştırdı.

SIRA DÜNYA MUTFAĞINDA

Evde çokça vakit geçirmenin iyi yanlarının olduğunu belirten Cansu Uslu “Bu süreçte çok daha iyi yemekler yapmaya başladım. Her gün yeni yemekler deniyoruz. Ekmeği de kendimiz yapmaya başladık. Anadolu mutfağı bitti şimdi sıra dünya mutfağında” dedi.