Menderes’in Küner Köyü’nün karantinaya alınmasının ardından, geçtiğimiz hafta sonu yapılan LGS sınavında Küner Köyü’nde gözetmenlik yapan öğretmenlerin endişeli olduğu bildirildi

Karantinaya alınan köyde LGS gözetmenliği yapan öğretmenler endişeli

BERKAY SAĞOL

Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Küner Köyü karantinaya alındı. Böylece İzmir’de ilk kez bir mahalle ve köy karantinaya alınmış oldu. İl Hıfzıssıhha Kurulu, yaklaşık 2 bin 600 nüfusu olan köyde uygulanacak karantina kararının vaka artış seviyesi ve hızındaki dikkat çeken değişiklik sonucu alındığı belirtti. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, köyde toplam 38 kişiye Covid-19 tanısı koyulduğunu, bu kişilerden 18'inin hastanede, 20'sinin evde izole olarak tedavi edildiği ifade edildi.

Karantina kararından iki gün önce yapılan LGS sınavlarında köyde LGS sınav gözetmeni olarak görev yapan öğretmenlerin de salgından etkilenmiş olabileceği kaydedildi.

ARKADAŞLARIMIZ KAYGI İÇİNDE SONUCU BEKLİYORLAR

Eğitim Sen’in ve uzmanların yaptığı tüm çağrılara rağmen, LGS sınavı geçtiğimiz hafta yapıldı. Sınavdan sonra birçok şehirde Covid-19 vakaları artarken, Menderes’in Küner Köyü’nde sınava gözetmenlik yapan öğretmenler endişeli. Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, köyün karantinaya alınmadan hemen iki gün önce LGS sınavı yapıldığını vurgulayarak, “Eğitim Sen olarak bu süreçte sınavın yapılmaması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Tüm itirazlara rağmen sınavlar yapıldı. Sınavları madem yapacaksınız öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımızı koruyacak tedbirler alın dedik, Türkiye’deki durum ortada. Aldığımız bilgilere göre Küner’de 45 öğrenci LGS sınavına girmiş, 10 derslik olan okulda sadece 3 derslik kullanılmış. 2 sınıf 20’şer 1 sınıf ise 5 kişi olarak sınav gerçekleştirilmiş. Okulda da toplam 8 öğretmen görev almış, sınav sırasında okulda bulunan okul müdürü ve personelde 10 kişiden fazla” diye konuştu.

Çetin son olarak şu ifadelere yer verdi: “Küner Köyü’nün karantinaya alınmasından sonra Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmen arkadaşlarımızı bilgilendirip test yaptırmalarını önermiş ve belli bir saate kadar isterlerse Küner Köyü’nde testlerini yaptırabileceklerini söylemişler. Bazı arkadaşlarımız köyde test yaptırırken bazısı da bireysel olarak test yaptırmak için mücadele etmeye devam ediyor. Henüz herhangi bir belirti olmadığı ve kuluçka dönemi olduğu için test yaptırmanın bir anlamı yok. Arkadaşlarımız kaygı içinde sonucu bekliyorlar.”

Konu hakkında görüştüğümüz Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu ise, LGS sınavındaki gözetmen öğretmenler hakkında çalışmaların başlatıldığını ve daha fazla detay veremeyeceğini söyledi.