Devrİmcİ Karargah Davası dosyasında yer alan; dava avukatlarını, sanık yakınlarını ve birçok sosyalist örgütü Devrimci Karargah’la ilişkilendiren MİT raporuna ilişkin...

Devrİmcİ Karargah Davası dosyasında yer alan; dava avukatlarını, sanık yakınlarını ve birçok sosyalist örgütü Devrimci Karargah’la ilişkilendiren MİT raporuna ilişkin açılan soruşturma, Başbakanlık’ın soruşturma izni vermemesi üzerine kapatıldı.
İstanbul MİT Bölge Başkanlığı, 17 Mart 2011’de  Devrimci Karargah örgütüyle ilgili 102 sayfalık bir rapor hazırlamış, iddianame açıklandığında bu raporun dava dosyasına girdiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine, raporda ismi geçen avukatlar, raporu hazırlayan MİT görevlileri hakkında 29 Mart 2012’de suç duyurusunda bulunmuştu. MİT raporunda, HDK, TÖP, RED Dergisi, SDP, Sıra Kimse İnisiyatifi gibi sosyalist parti ve örgütlerin yanı sıra, avukat ve yazarların da Devrimci Karargah örgütüyle bağlantılı olduğu iddia ediliyordu.


BAŞBAKANLIK'TAN İZİN YOK
Avukatların suç duyurusu üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Haziran’da Başbakanlık’a yazı yazarak MİT raporunu hazırlayan görevliler hakkında soruşturma açmak için izni istedi. Başbakanlık, 16 Ağustos’ta Başsavcılığa verdiği cevapta, dönemin İstanbul MİT Bölge Başkanı ve MİT görevlileri hakkında soruşturma izni vermediklerini bildirdi. Başsavcılık da 23 Kasım’da MİT görevlileri hakkında “inceleme yapılmasına yer olmadığına” dair karar verdi. Başsavcılık, takipsizlik kararına itiraz yolunun da kapalı olduğunu bildirdi.


'SAVCININ ŞAHSİ DEĞERLENDİRMESİ'
MİT görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunan avukatlardan İbrahim Ergün, “Karar bize yeni tebliğ edildi. Başsavcılığın kararında kovuşturma da değil ‘incelemeye yer yok’ deniyor. Üstelik karara itiraz yolunun kapalı olduğu söyleniyor. Bu savcının şahsi değerlendirmesidir. Biz avukat arkadaşlarımızla bir araya gelip, ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.