Karayılan: Türkiye'nin operasyonundan IŞİD'in haberi vardı, müdahale etmedi

'Şah Fırat' operasyonunun yankıları sürerken, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türkiye'nin operasyonunundan IŞİD'in de haberi olduğunu ve bu nedenle müdahale etmediğini iddia etti.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Karayılan, "Bahsi geçen yer, etrafı DAİŞ güçlerince tutulmuş olan bir alandır. DAİŞ güçlerinin, uluslararası koalisyon güçleri ve Suriye Devleti’nin hava saldırılarından korunmak için daha çok bu karakolun etrafında mevzilendiğini, hatta sorumlularının gelip karakolda istirahat ettiğini biliyoruz. Belki Türk askeri bunu çok isteyerek kabul etmiyordur ama orada böylesi de facto bir biçimde işleyen bir sistem söz konusu olmuştur. Yani bir içiçelik vardır ve bu içiçelik olmasına rağmen nasıl yoldan araçlarla karakolun önüne kadar gidiliyor ve oradan her şey alınıp getiriliyor? Buradan da anlaşılıyor ki DAİŞ’in de bilgisi vardır ve bu operasyonun yapılması için onlar da yol açıyorlar ve müdahale etmiyorlar" diye konuştu.

'BAŞARI YOK, DİPLOMASİ İYİ KULLANILDI'
Karayılan ayrıca, Musul'da IŞİD tarafından alıkonulan konsolosluk mensuplarının kurtarılmasına benzer bir yöntemle askerlerin tahliye edilmiş olabileceğine dikkat çekti. Karayılan, "Dolayısıyla başarıdan veya başarısızlıktan bahsetmenin yeri de yoktur. Burada daha çok ilişkinin ve diplomasinin iyi kullanılmasından bahsetmek mümkündür" dedi.

'PYD VE YPG'NİN BİLGİSİ VARDI'
Karayılan, Türkiye'nin 'Şah Fırat operasyonunu tek başımıza yaptık, işbirliği veya izin almadık' açıklamalarını da yalanlayarak, "Tamamen tartışılmış, konuşulmuş ve ortak bir plan doğrultusunda uygulanmış bir harekattır" dedi.

Operasyonun PYD ile YPG'nin bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini belirten Karayılan, "Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Kobanê'den Süleyman Şah'a 3 kilometre yakınlaşana kadar olan tüm alan boyunca YPG güçleri tedbir alıyor, koridor açıyor, YPG araçlarının eskortluğunda Türk devlet güçleri oraya getiriliyor ve bu temelde bazı araçlar da yol boyu ilerleyerek Süleyman Şah Saygı Karakolu'na gidiyorlar" dedi.

Türkiye’nin YPG ile işbirliği netleşiyor: Beş kilometrelik güvenlik koridoru sağlanmış

Davutoğlu'nun 'özgül ağırlığı' yerle bir: 'Operasyon için izin almadık' dedi, Kürtler yalanladı

'Şah Fırat' operasyonunda TSK ile YPG birlikte mi çalıştı?