Kardeş Türküler rüzgarı Babylon'da esecek

Babylon programında bu hafta, XXF Very Very French Festival kapsamında 2 Aralık Cumartesi Amine Edge & Dance ve 3 Aralık Pazar günü Aquaserge & Juniore var. Babylon’da 7 Aralık Perşembe günü Kardeş Türküler sahne alıyor.

Fransa’da yükselen G-House (Gangsta House) akımının öncülerinden Amine Edge & Dance, 2 Aralık Cumartesi akşamı saat 22.30’da XXF Very Very French Festival kapsamında Renault ana partnerliğinde Babylon’da. Tohumları Güney Fransa'da atılan Amine Edge & Dance, house, soul ve 80’ler hip-hop ekseninde dinleyicileriyle buluşuyor. Ekip, Solomun, Carl Cox, Laurent Garnier gibi isimlerden de övgüler topluyor.

Modern psychedelic müziğin Fransız temsilcileri Aquaserge ve Juniore, 6 Aralık Çarşamba akşamı XXF Very Very French Festival kapsamında Renault ana partnerliğinde Babylon’da art arda sahne alıyor. Tame Impala, Stereolab, Melody’s Echo Chamber, Acid Mothers Temple elemanlarından oluşan Aquaserge saat 22.30’da Türkiye’de ilk kez Babylon’a konuk oluyor. Afrobeat’ten, tango, funk, Karayip ritimleri ve krautrock’a uzanan geniş bir repertuvar sunan ekip, yeni albümü “Laisse ça être”in ardından Liverpool Psych Fest, R.I.O. Festival, Faust’s Klangbad gibi önemli sahnelerinden sonra Babylon’da!

Aquaserge’den önce ise saat 21.30’da Junior sahne alıyor. Anna Jean öncülüğünde kurulan Fransız indie pop dörtlüsü Juniore, müziğinde retro Fransız pop unsurlarını surf gitar tınılarıyla birleştiriyor. Vokal stiliyle Françoise Hardy’ye saygı duruşunda bulunan Juniore ilk EP’leri “Marabout”un artından kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini yayınladı. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında “Ouh La La" adını taşıyan ikinci albümünü yayınlayan Parisli dörtlü Türkiye’de ilk kez Babylon’un konuğu oluyor.

Barış ve kardeşliğe müzikal bir çerçeveden vurgu yapan Kardeş Türküler, 7 Aralık Perşembe akşamı Babylon’da. “YOL” albümü ile 25 yıllık müzik yolculuğuna devam eden Kardeş Türküler, kültürel ve kültürlerarası hikayeleri iki dilli melodiler, deyişler, nefesler, zeybekler, halaylar ve horonlarla sunuyor. “Bu dünyada iyilik ve güzellik için mucize değil, mücadele gerek” diyen Kardeş Türküler, YOL’da söylediği şarkıların en güzel örneklerini performansına taşıyor.